Városlista
2023. március 27, hétfő - Hajnalka, Lídia, Auguszta

Programok | Fesztivál

Székesfehérváron lesz a XI. Mezőföld Virágai szólótáncverseny

Márc. 25. Szom
| Fejér, Székesfehérvár

A jövőre 75 éves Alba Regia Táncegyesület 2023. március 25-én, szombaton Székesfehérváron, a Malom utcai Táncházban rendezi meg a XI. Mezőföld Virágai szólótáncversenyt.

 Az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület szakmai támogatásával megvalósuló verseny elsődleges célja a korosztályok találkozása.

Emellett a különböző táncműhelyek – legyen az művészeti iskola keretében működő, avagy más, amatőr közösséghez tartozó – bemutatkozási lehetősége, hogy a táncosok felmérjék, hol is tartanak, milyen színvonalat képviselnek.

A XI. Mezőföld Virágai szólótáncversenyre az ország gyermek, ifjúsági és felnőtt tánccsoportjainak táncosait várják négy korcsoportban, egyéni és páros kategóriában.

A szervezők ebben az évben is a székesfehérvári Galiba zenekart kértek fel a táncos produkciók kíséretére. A versenyszámokat kéttagú zsűri értékeli: Tóth Judit néptáncpedagógus, Örökös Aranygyöngyös Táncos, az Urbán Verbunk Junior művészeti vezetője és Szarka Zsolt néptáncpedagógus, koreográfus, Örökös Aranysarkantyús Táncos, a Csaba Nemzetiségi Néptáncegyüttes művészeti vezetője. Döntésük alapján osztják ki a „Mezőföld Virága” szólótáncosi díjakat. Azok a táncosok is elnyerhetik ezt a címet, akik az előző években már díjazottak voltak. Külön elismerést kapnak a legjobb mezőföldi előadók, és egyéb különdíjakat is kiosztanak.

A több mint tíz évnyi múltra visszatekintő megmérettetésre 2023. március 10-én, pénteken éjfélig lehet nevezni az Alba Regia Táncegyesület weboldalán https://artefolk.squarespace.com/h202302 elérhető jelentkezési lapon, ahol a részvétel részletes feltételei is megtalálhatók.

 

szekesfehervar.hu

Fejér, Székesfehérvár
Címkék: néptánc