Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Programok | Mozielőadás

Indul a szezon - kertmozi lesz az Öreghegyen és a Szárazréten is

Jún. 16. Pén 21:00 - Jún, 30. Pén 21:00
| Fejér, Székesfehérvár

Júniustól a szabad ég alatt is várja a nézőket a fehérvári Barátság mozi kertmozija: 16-án, pénteken 21 órakor az Öreghegyi Közösségi Ház kertjében az Ürömapám című amerikai vígjátékot, 30-án,

pénteken 21 órakor a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar szabadtéri színpadán pedig a Halálos iramban 10. című amerikai akció-kalandfilmet láthatja a közönség. Jegyek már válthatók az előadásokra.

A város művészmozija hat évvel ezelőtt hozta vissza a régi kertmozik hagyományát Fehérvárra, és a siker azóta is töretlen. A hazai művészmozik közül kevesen működtetnek kertmozit, de a Barátság mozi az Art-Mozi Egyesület tagjaként is különösen fontos feladatának tekinti, hogy a filmeket minden formában közelebb vigye a nézőkhöz. Az pedig, hogy a kertmozi nem egyetlen helyszínen található, hanem vetítésről vetítésre vándorol a városban, esetenként annak határán is túl, igazi újdonságot hozott a filmrajongók számára.

Június 16-án, pénteken az Öreghegyi Közösségi Ház kertjében állítja fel vásznát a mozgómozi: itt 21 órától az Ürömapám című amerikai vígjátékot láthatja a közönség Laura Terruso rendezésében, Robert De Niro és Sebastian Maniscalco főszereplésével. A film főhősét meggyőzi a menyasszonya, hogy a július 4-ei nemzeti ünnep alkalmából vigyék magukkal látogatóba a vőlegény olasz származású, házsártos édesapját a nő szupergazdag rokonságához a hétvégére. Arra egyikük sem számít, hogy a különböző vérmérsékletek ütközése olyan kaotikus eseményláncolatot indít el, ami után kő kövön nem marad. Az előadás esőnapja június 23., péntek.

Június 30-án, pénteken 21 órától a nyár egyik sikerfilmjét, a Halálos iramban 10. című amerikai akció-kalandfilmet láthatják a műfaj rajongói a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar szabadtéri színpadán Louis Leterrier rendezésében, Vin Diesel, Jason Momoa és Nathalie Emmanuel főszereplésével. A történetben Dom Torettónak és családjának minden eddiginél halálosabb veszéllyel kell szembenézniük: a múlt árnyékából rettenetes fenyegetés bújik elő, melyet a vérbosszú táplál, és az illető el van szánva arra, hogy szétzúzza ezt a családot, és örökre tönkretegyen mindent és mindenkit, akit Dom szeret. A szabadtéri színpad fedett, ezért az előadásnak nincs esőnapja.

Az előadásokra jegyek a Barátság mozi jegypénztárában, honlapján (www.baratsagmozi.hu) és előadás előtt a helyszínen válthatók. A szervezők a közönség számára korlátozott számban párnát és plédet is biztosítanak, de kérik, hogy amennyiben erre igényük van, lehetőség szerint vigyenek magukkal.

 

szekesfehervar.hu

Fejér, Székesfehérvár