Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. Június 08. 15:10, péntek | Belföld
Forrás: mti - fotó:pixabay

Vasárnap hajnalban szünetel az e-matrica és az e-útdíj értékesítése

Vasárnap hajnalban szünetel az e-matrica és az e-útdíj értékesítése

Szünetel az úthasználati jogosultságok, az e-matrica és a 3,5 tonna össztömeg feletti teherjárművekre érvényes e-útdíj értékesítése június 10-én hajnali 1 és 5 óra között rendszerfejlesztés és karbantartás miatt

- közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. pénteken az MTI-vel.

Ebben az időszakban semmilyen módon sem lesz lehetőség e-matricák és HU-GO viszonylati jegyek beszerzésére, utóbbinál az egyenlegek feltöltése is szünetel. Ezen felül a NÚSZ Zrt. vasárnap hajnalban is nyitva tartó, M3-as autópálya Szilas pihenőben található ügyfélszolgálati irodájában sem lesz ügyintézés.

Kiemelték, hogy a HU-GO elektronikus útdíjszedési rendszer alacsony egyenleg értesítés és riasztási szolgáltatásai is szünetelnek vasárnap reggel 6 óráig, azaz a HU-GO rendszerben regisztrált felhasználók nem kapnak figyelmeztetést, ha az egyenlegük elérte a beállított minimum szintet, illetve az ellenőrzési rendszer jogosulatlan úthasználatot észlel.

A közleményben felidézték, hogy az üzemszünet végét követő 60 percen belül a NÚSZ Zrt. nem szab ki pótdíjat az e-matrica rendszerben érvényes jogosultság nélkül közlekedő járművekre, a 60 perces türelmi idő azonban nem vonatkozik a HU-GO rendszerben közlekedő 3,5 tonna feletti teherjárművekre.

Továbbra is alapszabálynak számít, hogy a díjköteles útszakaszokra csak érvényes úthasználati jogosultsággal lehet felhajtani. Ezért a NÚSZ Zrt. azt javasolja, hogy az úthasználati jogosultságokat mindenki még a karbantartás kezdete előtt elővételben vásárolja meg a https://ematrica.nemzetiutdij.hu/, a https://hu-go.hu/ weboldalakon, illetve a NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban és viszonteladó partnereinél vagy a Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül (SMS-ben, weben vagy applikáció segítségével).

A technikai beavatkozás a 3,5 tonna feletti teherjárműveknél az útdíj bevallását automatikusan lehetővé tevő fedélzeti eszközt (OBU) használó ügyfeleket nem érinti, amennyiben gondoskodtak arról, hogy a szóban forgó időszakban tervezett úthasználatokhoz elegendő fedezetük legyen. Ha egyenlegük várhatóan ehhez mégsem biztosítana kellő fedezetet, javasolják, hogy a karbantartást megelőzően időben gondoskodjanak az egyenleg feltöltéséről vagy viszonylati jegy vásárlásával tegyenek eleget útdíjfizetési kötelezettségüknek - olvasható a NÚSZ Zrt. közleményében.

Címkék: útdíj, e-matrica

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;