Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Március 27. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Varga Mihály: nem fontolgatja a kormány a betétek megadóztatását

Varga Mihály: nem fontolgatja a kormány a betétek megadóztatását

Varga Mihály szerint a magyar kormány soha nem fontolgatta és most sem fontolgatja, hogy a betéteket bármilyen adó terhelje. A nemzetgazdasági miniszter mindezt annak kapcsán mondta a Magyar Nemzetnek, hogy az Európai Bizottság döntése a ciprusi bankbetét-adóztatásról és a spanyolországi betétadó alaposan felborzolta a kedélyeket és bizonytalanságot okozott. Varga Mihály szerint arra van szükség, hogy a válság idején a családok megélhetése ne kerüljön veszélybe.

A nemzetgazdasági miniszter a Magyar Nemzetnek adott interjúban arról is beszélt, hogy nem áll messze egymástól az Európai Bizottság és a tárca álláspontja. Szomorúnak tartja ugyanakkor, hogy az uniós bizottsággal folyó vitában a kormány nem számíthat annak a hazai biztosnak a támogatására, akit még az előző kabinet delegált Brüsszelbe. Varga Mihály arra is kitért, hogy a költségvetés számai az év első két hónapjában a várakozásoknak megfelelően teljesültek. Az eddigiek alapján úgy látja, hogy nagyjából fél és egy százalék közötti mértékben növekedhet ebben az évben a magyar gazdaság. Bár a miniszter megfogalmazása szerint a szakadék szélétől a következetes gazdaságpolitikával mára sikerült eltávolodni, a gazdaság növekedéséhez, a munkahelyek teremtéséhez partneri kapcsolatokra van szükség. A jobb együttműködés és a hitelezés beindításának reményében szeretné megtalálni a közös célokat többek között a bankszektor képviselőivel is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk