Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Július 22. 09:27, szerda | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Ütemezetten halad a Balatoni úti felüljáró felújítása

Ütemezetten halad a Balatoni úti felüljáró felújítása

Megvannak az első hét tapasztalatai a Balatoni úti felüljárón zajló felújítás kapcsán.

Az első napokban kialakult torlódások után most a nap nagy részében jól lehet haladni, és tudatos útvonaltervezéssel kisebb várakozási időkkel számolhatnak a közlekedők. A felújítás is ütemezetten halad, most a kopóréteg és a járda bontása után az alépítmények javítását végzi a kivitelező.

A Balatoni út az egyik legforgalmasabb gyűjtő- és összekötő út a városban. A felüljárószakasz halaszthatatlan felújítását éppen emiatt nem az iskolai időszakra időzítették, a hat héten át zajló munkálatok idejére pedig az indulási, illetve a célállomástól függően többféle terelőútvonalat is javasoltak a szakemberek. Az első hét tapasztalatai alapján a Balatoni út környéki szakaszokon nagy volt a zsúfoltság, de egyre többen választottak alternatív útvonalat. A Csíkvári út mellett a Horvát István utca – Széchenyi út kereszteződése környékén viszont folyamatos a torlódás, ami a helyi autóbuszjáratok menetrendjében is okoz változást.

Továbbra is arra kérik a gépjárművel közlekedőket, hogy utazásaik tervezésénél használják a Waze alkalmazást (telefonon és asztali számítógépen is használható) vagy a Google-térképet.

Sok esetben megéri néhány kilométeres kerülőutat választva eljutni úti céljukhoz. A terhelés csökkenésével a helyi autóbuszjáratok menetrendje is betartható marad.

A kivitelezési munkák ütemezetten haladnak a Balatoni úti felüljárón, a szalagkorlát elbontása és a töltés állagát rongáló gyökérzetű fák kivágása befejeződött. A kopóréteg marása után most a kijelölt helyeken a kötőréteg felmarása történik, illetve a járda bontását fejezik be. A héten elkezdődnek az alépítmény-javítások, illetve a víznyelők beépítése.

Köszönjük a közlekedők türelmét, és kérjük, továbbra is körültekintően, a kihelyezett terelőtáblákat figyelembe véve közlekedjenek!

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.

2024. Március 21. 09:19, csütörtök | Helyi

Kevesebb halálos közúti baleset történt Fejér Vármegye útjain

Ülésezett a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság, a március 20-ai évértékelőn vármegyei közlekedési szakemberek és együttműködő civilek vettek részt.