Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Március 17. 07:44, szerda | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Ultrahang készülék, lélegeztető maszkok és telefonok a VIDEOTON-tól a kórháznak

Ultrahang készülék, lélegeztető maszkok és telefonok a VIDEOTON-tól a kórháznak

A VIDEOTON HOLDING ZRt. a koronavírusos betegek diagnosztizálásához használt ultrahang készüléket, lélegeztetőgépekhez való maszkokat és további,

az ápolók munkáját segítő eszközöket adományozott a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórháznak, összesen közel 20 000 000 Ft értékben.

A VIDEOTON felelős vállalatként már a koronavírus-járvány kitörésekor átfogó támogatási programot indított, a vállalatcsoportnak otthont adó települések védekezésének és a betegek gyógyításának elősegítése céljából.

Az első és második hullám során a program keretében a magyar nagyvállalat öt darab ún. non-invazív lélegeztetőgépet és a hozzá tartozó maszkokat jutatott a székesfehérvári Szent György és a Dél-Pesti Centrumkórház számára, amelyekhez decemberben további maszkokat vásárolt.

A járvány harmadik hullámában sajnos soha nem látott nyomás nehezedik az egészségügyi intézményekre, és jelentősen megnőtt a lélegeztetett betegek száma is, emiatt a lélegeztetőgépekhez korábban vásárolt lélegeztető maszkok pótlásra, kiegészítésre szorulnak. A VIDEOTON HOLDING ZRt. ezért újabb, összesen 43 maszkot vásárolt a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház számára. A támogatás összértéke közel 4 millió forint.

Emellett egy a koronavírusos betegek diagnosztizálásában használt mobil ultrahang készüléket és a hozzá tartozó kiegészítőket is a kórház rendelkezésére bocsát a VIDEOTON, amely meggyorsítja a kórházban kezelt betegek állapotának ellenőrzését. A berendezés és a kiegészítők értéke 15 000 000 Ft.

Szintén a COVID-betegek ellátását segíti az az 50 db telefonkészülék, amelyekkel - a betegszobákban elhelyezve - az ápolók és a betegek közti kommunikáció gyorsabbá válik. A jelenlegi leterheltség mellett ugyanis minden olyan eszköz, amely hatékonyabbá teszi a nővérek időkihasználását, komoly segítséget jelenthet.

A fentieken túl a VIDEOTON vállalatcsoport nagy hangsúlyt fektet a járvány terjedésének lassítására, amelynek legfontosabb eleme a munkatársak egyéni felelősségének növelése. Ezért a korábban bevezetett védőintézkedések és a COVID-gyanús dolgozók szűrése mellett a VIDEOTON belső kampányt indított a védőoltás-regisztrációra való figyelemfelhívásra. A vállalatcsoport támogatásokkal is ösztönzi koronavíruson átesett dolgozóit a vérplazma-adásra, ami a súlyos állapotú betegek számára nyújthat reményt a gyógyulására.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.

2024. Március 21. 09:19, csütörtök | Helyi

Kevesebb halálos közúti baleset történt Fejér Vármegye útjain

Ülésezett a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság, a március 20-ai évértékelőn vármegyei közlekedési szakemberek és együttműködő civilek vettek részt.