Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2023. Augusztus 24. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: magyarnemzet.hu

Ukrán jelentések szerint megindultak Oroszország felé a Wagner-harcosok - frissül

Ukrán jelentések szerint megindultak Oroszország felé a Wagner-harcosok - frissül

A Wagner-harcosok konvojai elhagyják Belaruszt és Oroszország felé tartanak, vezérük, Jevgenyij Prigozsin halálának hírét követően

– számolt be róla az Ukrán Fegyveres Erők alá tartozó ukrán Nemzeti Ellenállási Központ.

Belarusz források szintén arról adtak jelentést, hogy az orosz zsoldoscsoport tagjai felszámoltak egyes táborokat, és konvojokat alakítottak, hogy elhagyják az országot.

Az ukrajnai híradások szerint a belarusz kormány nem engedélyezte a zsoldoscsoport kivonulását, és különleges erők állítólag megpróbálják feltartóztatni a konvojokat, amelyek az orosz határ felé igyekeznek.

A Wagner-csoport katonái azt követően települtek Belaruszba, hogy június 23-án Moszkva ellen indultak, ám a vezérük és a belarusz elnök közti megállapodás értelmében nem hajtottak végre puccsot, hanem visszafordultak, mielőtt elérték volna a fővárost. Több ezer Wagner-harcos telepedett le a Minszktől mintegy száz kilométerre délkeletre fekvő Oszipovicsi táborában is, hogy a belarusz haderő kiképzésében vegyenek részt.

A Belaruszban tartózkodó Wagner-harcosokról videó is készült, amelyen azzal fenyegetnek, hogy bosszút állnak a Wagner vezetőjéért.

Ahogyan lapunk is megírta, szerdán megtalálták és állítólag azonosították Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezér, és a zsoldoshadsereg létrehozásában aktívan résztvevő, Putyin jobbkezeként számon tartott Dmitrij Utkin holttestét. Sajtóinformációk szerint a zsoldosvezér magángépét az orosz légvédelem lőhette le, a fedélzeten utazó további kilenc személlyel együtt pedig Prigozsin is életét vesztette.

magyarnemzet.hu

Címkék: háború

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.