Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2023. Február 16. 10:28, csütörtök | Helyi
Forrás: hvg.hu

Újabb tanársztrájk jöhet márciusban

Újabb tanársztrájk jöhet márciusban

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete akkor is meghirdeti a sztrájkot a szakképző intézményekben, ha az arra kijelölt minisztérium nem lesz hajlandó tárgyalni velük.

Határozatlan idejű munkabeszüntetésbe kezdhetnek a tanárok március közepétől, ha addig nem történik érdemi előrelépés a szakképzésben dolgozókat érintő sztrájkkövetelésekkel kapcsolatban – írja a Népszava. A lap úgy tudja, hogy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) március 16-tól hirdet határozatlan idejű sztrájkot a szakképző intézményekben.

Az érdekképviselet ügyvivője, Nagy Erzsébet azt mondta a lapnak, hogy miután a kormány – a sztrájktörvényt semmibe véve – nem nevezett meg tárgyalópartnert, a bíróság a Gazdaságfejlesztési Minisztériumot jelölte ki, hogy egyeztessen a szakképzési sztrájkbizottságukkal. Hamarosan levelet küldenek Nagy Márton tárcavezetőnek, hogy javasoljon időpontot az egyeztetések megkezdésére.

Nagy Erzsébet azt is hozzátette: akkor is meghirdetik a határozatlan idejű sztrájkot, ha az egyeztetés kezdeményezése sikertelen marad.

A PDSZ eddig hiába próbált tárgyalni a kormánnyal a szakképzésről, eddig egyetlen megkeresésükre sem kaptak érdemi választ. Emiatt január 31-én kétórás figyelmeztető sztrájk volt a szakképző iskolákban.

A szakszervezet sztrájkbizottsága azt követeli, hogy

- legalább a közoktatásban követelt béremeléssel azonos mértékű fizetésemelést kapjanak a szakképzésben dolgozók,
- szűnjön meg az egy évre vetített munkaidőkeretük, és helyette első lépésként vezessék be a közoktatási törvény szerinti heti 22 kötelező óraszámot,
- kapják vissza a közalkalmazotti törvény szerint járó jogaikat és védelmet,
jöjjön létre önálló oktatási minisztérium.

hvg.hu

Címkék: oktatás, sztrájk, tanár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:54, szerda | Helyi

Június 15-én, változatlan árakkal nyit a Városi Strand

A Csitáry G. Emil Uszoda strandja 2024. június 15-én, szombat reggel 8 órától nyitja meg a kapuit, és várja a vendégeket minden nap 8 és 19 óra között.

2024. Május 09. 08:07, csütörtök | Helyi

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése: az elektromos,

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.