Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Október 05. 13:36, csütörtök | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Új lendületet kap a Bringázz a munkába! kampány

Új lendületet kap a Bringázz a munkába! kampány

Hosszú távú együttműködési megállapodást kötött a fenntartható közlekedési módok terjedése, a kerékpározás feltételeinek és a közlekedési kultúra országos javítása,

valamint a kerékpárral rendszeresen közlekedők számának bővítése érdekében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Magyar Kerékpárosklub.

Révész Máriusz, kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos a sajtótájékoztatón elmondta: együttműködnek többek között a kerékpározást népszerűsítő kampányok szervezésében, tavasszal újraindítják a kerékpárral a munkába járást ösztönző, a Bringázz a munkába! (Bam!) kampányt is, amelyben évente kétszer - tavasszal és ősszel - 8-10 ezer ember vesz részt.

  • Az eddig több tízezer ember kerékpáros munkába járását ösztönző országos program most új lendületet kaphat.

Hétmillió kerékpár van Magyarországon, körülbelül kétszer annyi, mint gépjármű. Az ország 24%-a rendszeresen kerékpárral jár. Ehhez képest még van hová fejlődni” - mondta Kürti Gábor a Kerékpárosklub elnöke, Révész Máriusz kormánybiztossal tartott közös sajtótájékoztatón. Az eseményen együttműködési megállapodást kötött a Magyar Kerékpárosklub és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, melyben a hazai biciklis közlekedés terjesztésében, fejlesztésében évek óta végzett közös munkát vetették papírra.

Az együttműködés legfontosabb gyakorlati pontjai közt szerepel az országos kerékpáros stratégiák kialakításában való részvétel, valamint a nagyjából 60 milliárd forint uniós támogatásból megvalósuló, illetve kiemelt állami kerékpáros beruházások terveinek véleményezése. A munka ezekben a napokban is tart.

A Kerékpárosklub részt vesz olyan kiemelt állami projektek tervezési folyamatában, mint a Duna menti Eurovelo 6 kerékpáros túraútvonal fejlesztése, a Budapest-Balaton biciklis útvonal kialakítása, a Balatoni Bringakörút felújítása.

  • A megállapodás kiemelt pontja a Bringázz a Munkába! kampány 2018-as újraindítása. A Magyar Kerékpárosklub 2006-os kezdeményezésére, az NFM megbízásából 2014-ig közösen megvalósított, de azóta a technikai feltételek hiánya miatt szünetelő „Bringázz a munkába!” kampány megújításáról is elvi döntés született.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.