Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2018. Szeptember 24. 19:31, hétfő | Kék hírek
Forrás: katasztrofavedelem.hu

Tűzoltók törték rá az ajtót az alvó férfira Székesfehérváron

Tűzoltók törték rá az ajtót az alvó férfira Székesfehérváron

A hétvégén három lakástűzről érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez Fejér megyéből.

Székesfehérváron két társasházban is az odaégett ebéd okozott gondot. Az egyik lakásban a konyhabútor is meggyulladt, a szobában alvó férfit a tűzoltók mentették ki. A gyors beavatkozásnak köszönhetően személyi sérülés nem történt. A hasonló esetek füstérzékelők alkalmazásával megelőzhetőek, ezek a készülékek átlagosan egy percen belül figyelmeztetnek a veszélyre, és riasztásukkal az alvó embert is felébresztik.

A Selyem utcában egy harmadik emeleti lakásból dőlt a füst szombaton. A tulajdonos a készülő ételt bent felejtette a sütőben, ami elszenesedett és erősen füstölt, ezért átszellőztette a lakást. A tűzoltók beavatkozására itt nem volt szükség. Pár órával később a Budai útra riasztották az egységeket, ahol egy nyolcadik emeleti lakásból fekete füst szivárgott. A konyhában a tűzhelyen felejtett étel kapott lángra, meggyulladt a gáztűzhely és a konyhapult is. A lakásban alvó férfira a tűzoltók törték rá az ajtót, kimentették a füstből és egy vízsugárral elfojtották a tüzet. Az épületből a rendőrséggel együttműködve harminc lakót kísértek ki a lépcsőház átszellőztetéséig.

Pákozdon egy családi ház konyhája gyulladt ki vasárnap délben. A lángok a körülbelül hatvan négyzetméteres épület földszinti helyiségéről a palafedésű tetőszerkezet egy részére is átterjedtek. Az egyik lakó egy kerti slaggal igyekezett megfékezni a tüzet, a lángokat végül a székesfehérvári hivatásos tűzoltók fojtották el. Személyi sérülés nem történt.

Fejér megyében a lakástüzek száma idén már meghaladta a százat. A statisztikai adatok alapján a tűzesetek kiváltó oka legtöbbször valamilyen nyílt lánggal összefüggő tevékenység, mint a fűtés, a sütés-főzés, a dohányzás és a gyertyagyújtás. A füstérzékelők tűz esetén időben, átlagosan egy percen belül jeleznek, segítségükkel a baj időben felismerhető, a személyi sérülések és a jelentősebb anyagi károk is megelőzhetőek.

katasztrofavedelem.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.