Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2018. Április 06. 11:04, péntek | Kék hírek
Forrás: szekesfehervar.hu

Túlélte a rémálmot - leszakadt betonfödém alá szorult egy munkás a Donát utcában

Túlélte a rémálmot - leszakadt betonfödém alá szorult egy munkás a  Donát utcában

Bontási munkálatok során leszakadt egy mintegy tizenöt négyzetméteres épület födémjének egy része Székesfehérváron, a Donát utcában.

A régi téglaépület tetőszerkezet nélküli betonfödémjén ketten bontási munkálatokat végeztek, amikor a födém beszakadt, és az egyik férfi a romok alá került.

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a székesfehérvári hivatásos tűzoltók sűrített levegővel működtetett emelőpárnákkal a másfélszer három méteres betondarabot rögzítették, miközben a mentőszolgálat munkatársával folyamatosan beszéltek a sérülttel.

A tűzoltódaru drótkötelét falécekkel vezették át a betondarab alatt, végül a leszakadt részt a daru fokozatosan megemelte, miközben a tűzoltók fadarabokkal ékelték ki a visszazuhanás ellen. A férfit a mentőkkel közösen emelték ki a romok alól, majd kórházba szállították. A bontáson dolgozó másik férfit könnyebb sérülésekkel szállították kórházba. A mentésben tizenkilenc tűzoltó vett részt.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.

2024. Május 07. 07:31, kedd | Kék hírek

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.