Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Június 09. 13:05, péntek | Helyi sport
Forrás: Törteli Balázs

Törteli Balázs: Az én történetem

Törteli Balázs: Az én történetem

Törteli Balázs vagyok, Magyar bajnok profi ökölvívó. Veszprémben születtem, ott is jártam iskolába, így a sportot is ott kezdtem. Húsz évesen azonban az álmaimat követve Székesfehérvárra költöztem. Öt éve élek itt.

Eleinte kifejezetten nehezen boldogultam, alkalmi munkákból igyekeztem fedezni a szükséges kiadásaimat, miközben a székesfehérvári Varkocs György Boksz Klubban edzettem. Egy ideig a terem raktárában aludtam, hogy spóroljak az utazás költségeimen.

Később sikerült kibérelnem egy lakást, közben pedig a Rácz Félix által vezetett Felix Promotion bunyósa lettem, és megkezdtem a profi pályafutásomat.

Bár az élet úgy hozta, hogy túl kellett esnem egy edzőváltáson, így jelenleg már Balatonfűzfőn készülök a mérkőzéseimre Nyikovics Gábor edző irányítása alatt, Székesfehérvárt közben annyira megszerettem, hogy meg sem fordult a fejemben, hogy elköltözzek innen. Alig néhány év alatt annyira magához kötött ez a város, hogy már nem tudnám máshol elképzelni az életemet.

A pályafutásomban az első igazán jelentős megmérettetés tavaly novemberben következett be, amikor a nemzetközi mérkőzéseken edződött, rutinos Ifj. Mizsei Györggyel szemben léptem ringbe a Magyar bajnoki címért. Külön öröm volt számomra, hogy az összecsapást fogadott otthonomban, Székesfehérváron vívhattam, hazai közönség előtt. A címet egy harcos mérkőzésen sikerült elnyernem, az eredményhirdetéskor pedig a város polgármestere, Cser-Palkovics András gratulált a győzelmemhez a szorítóban. Felejthetetlen élmény volt.

Az ökölvívás az életem, így a pályafutásom mellett a napi munkámat is a sportágon belül igyekeztem megteremteni. Egy edzőképzés elvégzése után ökölvívó személyi tréner lettem, és a Videoton Oktatási Központban tartok edzéseket.

A Magyar bajnoki cím megszerzése mindig is nagy célom volt, azonban az álmaim útjának még mindig csak az elején járok. A pályafutásomban szeretnék kilépni a nemzetközi frontra, és előbb Európában a csúcsra érni, majd megcélozni a világbajnoki címet. Úgy érzem, hogy minden ennek megfelelően áll össze az életemben. Az edzőmmel és a csapatommal nagyon erős egységet alkotunk, Rácz Félix személyében pedig egy komoly nemzetközi- kapcsolatrendszerrel, és tapasztalattal rendelkező szakember egyengeti a pályafutásomat, aki képes eljuttatni oda, ahová képességeimnek megfelelően el kell tudnom jutni.

Következő mérkőzésemen – amelyet ezen a hétvégén, június 10-én vívok Budakalászon, a Kalászi Sportcsarnokban – egy grúz ellenfelem lesz, akivel szemben újabb lépést teszek meg a nemzetközi frontvonal irányába.

Reményeim szerint év vége felé, vagy jövő év elején következhet majd egy Európa-bajnoki címmérkőzés, amelyre fejben már most készülök, és amelyet nagyon remélem, hogy ismét hazai közönség előtt, Székesfehérváron vívhatok majd meg. A városban, amely otthont adott nekem.

- Pradarics Tamás

Videó

Címkék: ökölvívás, box, törteli

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben