Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2010. Szeptember 06. 10:40, hétfő | Helyi

Tévhit, hogy nehéz a matematika!

Tévhit, hogy nehéz a matematika!

Csodamatek = Siker² Egyszerre lehet lenyűgöző és szórakoztató, ha megfelelően tanítják.

A nagyon jó visszhangot keltő nyári táborok és a most befejeződött intenzív előkészítő után kérdezem dr. Liedermajerné Tündi Oktatóközpont vezetőt, hogy összességében mi a titkuk?
A módszer a pozitív megerősítésre, a gyerekek önmotivációs képességének fejlesztésére és a sikerélményre épít úgy, hogy közben megtanít tanulni, és lépést tart az iskolai tananyaggal. Azok a matematikai készségek, melyek villámgyorsan fejlődnek a MathRiders-programmal, megalapozzák a jövőbeli lehetőségeket egy kreatív, vidám, stresszmentes tanulási folyamatba ágyazva. A program páratlan összegzése azon forradalmi módszereknek, melyeket ma a világban „gyermekközpontúnak” tartanak.
Miért tetszik a gyerekeknek ez az újfajta módszer?
Engedje meg, hogy a diákok véleményéből idézzek néhányat: „Már sokkal gyorsabban meg tudom oldani a feladatokat, így mindig időben be tudom fejezni a dolgozatokat, amikre ötöst is kapok!” „Mindig tanulunk valami újat, és okosodunk.” „Én lettem az egyik legjobb fejszámoló az osztályban.” „Elmondják a matekot úgy, hogy értsem és amióta ide járok, az iskolában is többet jelentkezek.”
Szakemberek is ajánlják a programot egyrészt azoknak, akik korábban alulmotiváltak voltak és nyomasztották a különböző matekpéldák. Másrészt a teljesítményjavító gyakorlatok, ismétlő feladatsorok, csoportos és egyéni feladatok bőven túlmutatnak egy szokványos korrepetáláson. A tehetséges tanulók számára is kihívást jelent, hiszen a matematikai fejlesztőprogram segítségével kimagasló teljesítményt érhetnek el. Székesfehérváron harmadik éve sikerrel működik a Csodamatek, a kiscsoportos foglalkozásokon 5–18 éves korig a gyermekek szorongás nélkül tanulhatják meg a matematika szabályait. A tapasztalatok alapján bátran elmondható: az ide járó diákok hétről hétre sikeresebbek matematikából, sőt több esetben az önbizalmuk is megnőtt, melynek köszönhetően más tantárgyakból is javítottak.
Miben más ez a módszer egy hagyományos órához vagy korrepetáláshoz képest?
Különleges feladatokkal, játékokkal, zenével, dalokkal és vidám „matematikai kalandozásokkal” vonja be a tanárokat és diákokat egyaránt a tevékenységekbe, ráhangolva őket az önvezérelt tanulásra és közös kreatív felfedezésekre.
Azt azért nem szabad elfelejteni: a csodamatek önmagában nem elengedő. A sikerhez szükséges a gyermek is. Rendszeresen és aktívan részt kell vennie a foglalkozásokon ahhoz, hogy pozitív eredményt érhessen el.
A szülők is rövid időn belül látják a javulást. Az egyik szülő a következőket mesélte boldog mosollyal az arcán: „Gyermekem még soha nem ment sehová ilyen lelkesen és vidáman tanulni.”
Az elmúlt három év is bizonyította, hogy a diákok nem csupán fejlődnek és megértik a tananyagot, de imádnak is a csodamatekra járni! Több régi diák is visszatérő, hisz a csodamatek már bizonyított számukra. Ezek a vélemények is alátámasztják, hogy a gyerekek szorongás nélkül tanulhatják a matematikát!
Óvodás korú gyerekeknek milyen tanfolyamokat kínálnak?
Óvódásoknak 50 perces óráink vannak, melyek annyira elvarázsolják a gyermekeket, hogy van aki még sír is, hogy már vége van az órának, s alig várja, hogy újra jöhessen. Vannak szerencsére olyan Óvodák (pl. Alma Óvoda, Felsővárosi Óvoda, stb) ahol már befogadnak minket, mert látják, hogy iskola előkészítés szempontjából páratlan lehetőséghez jutnak azok a diákok, akik hozzánk járnak, s nagyon megkönnyíti számukra az iskolakezdést a következő évben.
Az iskolás diákoknak hány percesek a tanórák, s különleges kéréseknek is eleget tesznek?
5. osztály végéig 60 perces órában, 6-12-ig 90 perces órákban tanulnak a diákok. Felvételi előkészítő, közép- és emeltszintű érettségi felkészítő tanfolyamok is indulnak, speciális feladatokkal, a csodamatek módszerét használva. 6. osztálytól középiskolában tanító tanárok foglalkoznak a diákokkal, akik pontosan tudják, hogy mi a követelmény, s milyen szintű tudás kell egy sikeres felvételihez. Versenyekre is felkészítjük a hozzánk jelentkező diákokat, s a tavalyi évben is szép sikereket értek el a nálunk tanulók. Volt olyan szülő, aki szeptember elején azzal keresett meg, hogy szeretné, ha gyermeke a Zrínyi versenyen előkelő helyet érjen el, sikerült is neki, megyei I. helyezett, országos XX. helyezett lett.
Ingyenes próbaórát mindenkinek biztosítanak?
Igen, minden új jelentkező kap egy ingyenes próbaórát, hiszen ezáltal megismerkedik az őt tanító tanárral, s a módszerrel. Kisebbeknél a szülő is bent ülhet ezen az órán, hiszen ott a szülő dönt arról, hogy ilyen oktatásra gondolt-e. Most év elején óvodásoknak és az iskolásoknak is indítunk ilyen órákat, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk, s melyre telefonon keresztül lehet bejelentkezni.
A tapasztalat azt mutatja, hogy akár 1-2 jegyet is javíthatnak a képzésre járó gyerekek.
A gyerekek szeretnek Csodamatekra járni. Jól érzik magukat és könnyebben megy a tanulás is.
Elérhetőségük:
Szfvár, Honvéd u. 3/a. fsz. 1.
www.csodamatek.hu
www.matek.hupont.hu
Ingyenes próbaórára bejelentkezés: 70/9436158

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.