Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Július 02. 20:47, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Tavares-jelentés - Jobbik: az EU megbukott az alapjogok védelméből

Tavares-jelentés - Jobbik: az EU megbukott az alapjogok védelméből

A Jobbik parlamenti frakciója szerint az európai uniós alapértékek semmit nem érnek a magyar emberek és a magyar kisebbség jogainak megvédése esetében, ezért kimondható, hogy az EU megbukott az alapjogok védelméből.

Staudt Gábor, a párt országgyűlési képviselője kedden az MTI-vel azt közölte: a Tavares-jelentésnek az Európai Parlamentben (EP) lefolytatott vitája ismét rámutatott "az Európai Unió gyalázatos kétarcúságára", és arra, hogy az alapvető jogok kizárólag a politikai játszmák szintjén fontosak az unió döntéshozói számára.
Rui Tavares portugál zöldpárti EP-képviselő a "Magyarország elleni kirohanását" az EU alapjogi chartájának idézésével kezdte, ám nem említette, hogy két ország, Nagy-Britannia és Lengyelország eleve felmentést kapott a charta alkalmazása alól, Csehország pedig "a súlyosan rasszista Benes-dekrétumok megvédése érdekében zsarolta ki magát az alapjogi charta hatálya alól" - tudatta.
A képviselő azt írta: a Jobbiknak nem feladata, hogy megvédje a kormányt, hiszen szerintük az a "látszatszabadságharc", amelyet Orbán Viktor vív, nem vezet sehová.
"Kötelességünk viszont egyrészt felhívni a figyelmet az EU birodalmi törekvéseire, másrészt a magyar kormánytól olyan valódi lépéseket követelni, mint például csatlakozási szerződésünk újratárgyalása a termőföld védelmében, vagy a hatékony fellépés a határon túli magyarok érdekében" - tette hozzá.
A Jobbik álláspontja, hogy csakis a Nemzetek Európája jövőkép fogadható el Magyarország számára, és el kell utasítani az Európai Egyesült Államok gondolatát. Ezért továbbra is szorgalmazza, hogy a magyarok népszavazáson dönthessenek az ország uniós tagságának fenntartásáról - közölte Staudt Gábor.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során