Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Július 28. 04:47, péntek | Helyi sport
Forrás: vidi.hu

Szűk Vidi-vereség Bordeaux-ban, izgalmas visszavágó lehet (videók)

Szűk Vidi-vereség Bordeaux-ban, izgalmas visszavágó lehet (videók)

Az első gólra még tudott válaszolni a Videoton, a másodikra viszont már nem, de így sem kell szégyenkeznie a magyar csapatnak. Minimális vereséget szenvedett a Vidi, nem lehetetlen ezt ledolgozni a felcsúti visszavágón.

Szemerkélő eső és 21337 néző fogadta a csapatokat csütörtök este a bordeuaxi Matmut Atlantique Stadionban – természetesen a vendégszektor sem maradt üresen, mintegy 30 Vidi-szurkoló kísérte el együttesünket Franciaországba, kiegészülve néhány Zwickau-drukkerrel, az oldallelelátóról pedig Stopira honfitársai, a Zöld-foki-szigetek zászlóját lengetve biztattak minket.

Marko Nikolics nem változtatott a Puskás Akadémia elleni kezdőcsapaton, azaz a játékvezető sípszavára a Kovácsik – Nego, Juhász, Fejes, Stopira – Suljic, Varga, Pátkai, Hadzic – Scsepovics, Lazovics tizenegy indította a játékot.

A 6. percben rögtön a franciák kapusának, Costilnak kellett nagyot védenie, miután Lazovics passza után Scsepovics lőtt éles szögből kapura. A kipattanóra Pátkai érkezett de belsőzését már könnyebben tudta hárítani a hazai hálóőr. A 9. percben a Bordeaux legértékesebbnek tartott játékosa, Malcom próbálta eltekerni 17 méterről a hosszú felsőbe a labdát, de nem talált kaput.

Egy perccel később ismét Malcom lőtt a tizenhatos vonaláról, Kovácsiknak ekkor sem kellett védenie. A 16. percben Vargát támasztották meg a levegőben, emiatt nagyon rosszul ért földet, középpályásunk azonban rövid ápolás után folytatni tudta a játékot.

Két perccel később megszerezte a vezetést a Girondins – egy jobb oldali beadást követően Sankharé előrevetődve fejelte a hálóba a labdát, Kovácsiknak nem volt esélye a hárításra (1-0).

A 20. percben egy szöglet után Gaetan fejesét követően mentett a kapufa mellett álló Nego. A 23. percben remek támadást követően egyenlítettünk! Lazovics passza után Suljic adta középre a labdát a jobb oldalról, középen két védő között érkezett Scsepovics, aki higgadtan belsőzött a kapuba (1-1)!

A 28. percben veszélyes kontrát vezettek a hazaiak – Malcom ment el a szélen, centerezését Gaetan pörgette kapásból kapu mellé. A 33. percben már nem volt szerencsénk, egy végletekig kijátszott francia akció után Kamano passzát Sankharé váltotta pár méterről gólra (2-1).

A 40. percben szép szabadrúgás kombináció után majdnem egyenlítettünk – Lazovics labdáját Juhász fejelte középre, Fejes jó ütemben érkezett, de próbálkozása a jobb oldali kapufa mellett hagyta el a pályát. Az első félidő a nagyon aktívan játszó brazil utánpótlás-válogatott Malcom távoli lövésével ért véget, egygólos hazai előnynél vonultak az öltözőbe a csapatok.

A második játékrész cserék nélkül, egy hazai lehetőséggel kezdődött, de Kamano 17 méteres lövése elgurult a kapu mellett. A 49. percben Sabaly fejelt össze Stopirával, a vétlen ütközés után mindkét játékost ápolni kellett, de két perccel később folytatni tudták a meccset.

Öt perc múlva a bal oldalon vezettünk remek akciót, de sajnos Stopira lapos beadása nem talált társat, felszabadított a Girondins védelme. Az 56. percben Varga Józsefet Szolnoki Roland váltotta, aki jobbhátvédként szállt be, Loic Nego a középpálya jobb-, Suljic a bal szélén folytatta a meccset, Pátkai mellé pedig Hadzic került középre.

A 60. percben Lazovics szabadrúgását Nego megcsúsztatta a hosszú sarok felé, de Scsepovics és Stopira is lemaradt néhány centivel a labdáról. A 70. és 75. perc között Kovácsiknak két távoli lövésnél kellett résen lennie – mindkétszer Kamano tesztelte.

A 79. percben debütált csapatunkban Ezekiel Henty – a nigériai támadó gólszerzőnket, Marko Scsepovicsot váltotta. Egy perccel később Sankharé fogolódott a tizenhatoson belül, nem is tudta jól eltalálni a labdát, Kovácsik könnyedén hárított. Az ellentámadásunk végén Nego életerős bombája szállt el a felső kapufa felett.

A 87. percben Szolnoki mentett nagyot a kapunk előtt, majd egy szögletet követően szállt el a labda a keresztléc felett. A 4 perces hosszabbítás felénél Mendy beadása után Nego szabadított fel remek ütemben, ez volt a találkozó utolsó helyzete.

  • A 2-1-es vereség azt jelenti, hogy a jövő heti felcsúti visszavágón mindenképp győznie kell a Videoton csapatának a továbbjutáshoz. Akár egy 1-0-ás győzelem elég lehet a továbbjutáshoz, ám ahhoz vélhetően tökéletes játékra lesz szüksége a Vidinek.

Európa-liga-selejtezők, 3. forduló, első mérkőzés:
Bordeaux – Videoton 2-1
Gólszerző: Sankharé 18' 33' ill., Scsepovics 23'


Főbb helyzetek, gólok összefoglalója:

Juhász Roland csapatkapitány értékelése:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.