Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2010. Január 29. 07:42, péntek | Helyi
Forrás: Székesfehérvár MJV Hírportál

Szociális támogatásokról tájékoztatott az önkormányzat

Szociális támogatásokról tájékoztatott az önkormányzat

A közfoglalkoztatási tervről is tárgyal a városi önkormányzat január 28-i közgyűlése. A Szociális ellátási és Gyermekvédelmi Iroda vezetője szerint nemcsak azoknak a munkanélkülieknek tudnak segíteni, akiknek nincs megfelelő iskolai v

Az elmúlt években számos területen költött a város szociális támogatásokra. Az oktatási területről szólva Székesfehérvár polgármestere elmondta, hogy az elmúlt négy évben 500 diák felsőoktatási tanulmányait segítette az önkormányzat a Bursa Hungarica ösztöndíj keretén belül. Tóth István - Tóth Terézia ösztöndíjat a jó tanuló, szociálisan rászorult gyermekek kaphattak és 384 fő továbbtanulását támogatta a város, míg közel 1100 diák étkezési térítési díját vállalták át. 2006-tól 27 325 gyerek kapott iskolatejet, rendkívüli gyermekvédelmi támogatásban pedig 2400 fő részesült. Warvasovszky Tihamér polgármester beszámolt arról is, hogy a közfoglalkoztatási terv keretében mintegy 500 embernek próbálnak segítséget nyújtani, akik tartósan munkanélküliek. Nemcsak azoknak tudnak segíteni, akiknek nincs megfelelő iskolai végzettsége. Kincses Zsolt Dávid, Szociális ellátási és Gyermekvédelmi Irodavezető szerint nemcsak azoknak a munkanélkülieknek tudnak segíteni, akiknek nincs megfelelő iskolai végzettsége: a képzettebbek adminisztrátorként, programszervezőként, vagy szociális munkásként is dolgozhatnak.

 Az irodavezető szólt a nyugdíjasok átmeneti segélyéről is. Idén júniusban a közgyűlés módosította a szociális rendeletet oly módon, hogy átmeneti segélyt igényelhetnek azok, akik a minimál nyugdíjat meg nem haladó juttatást - 28.500 forintot - kapnak havonta. Az átmeneti segély összege havonta 5000 Forint. Az önkormányzat felvete a kapcsolatot a nyugdíjbiztosítási igazgatósággal és 634 jogosultat jeleztek az önkormányzatnak, közülük 136-an nyújtottak be kérelmet és részesültek támogatásban.

A gazdasági válság enyhítését szolgálta az önkormányzatnál a lakásfenntartási támogatás. Ha a család összjövedelmének 50%-nál nagyobb volt a rezsi, maximálisan 9000 forintot lehetett igényelni havonta. A szociális irodavezető szerint olyanoknak is van esélye támogatásra, akik nem mindenben felelnek meg a kritériumoknak, de nehéz helyzetben vannak. A csütörtöki közgyűlés 17 szociális jogorvoslati kérelmet tárgyal majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.

2024. Március 21. 09:19, csütörtök | Helyi

Kevesebb halálos közúti baleset történt Fejér Vármegye útjain

Ülésezett a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság, a március 20-ai évértékelőn vármegyei közlekedési szakemberek és együttműködő civilek vettek részt.