Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Július 21. 19:31, péntek | Helyi
Forrás: szekesfehervarcsapadekadatok

Székesfehérvár várható időjárása (a szokásosnál részletesebb)

Székesfehérvár várható időjárása (a szokásosnál részletesebb)

(Előrejelzések legutóbbi frissítése: 2017-07-21 18:30:00)

JÚLIUS 21. PÉNTEK
Estére jelentősen csökken, majd az éjszaka második felétől ismét növekszik a felhőzet de csapadék nem várható. A légmozgás eleinte mérsékelt, majd gyenge lesz. Este 24, 28 fokig mérséklődik a meleg, szombat reggelre 19, 21 fok közé csökken a hőmérséklet.

A Velencei-tónál az esti csökkenés után hajnaltól ismét megnövekszik a felhőzet de csapadék nem fordul elő. Az ÉNy-i szél este még kissé megélénkülhet, később a gyenge légmozgás lesz jellemző. Estére 24, 28 fok várható, holnap reggel 20 fok körül alakul a hőmérséklet.

JÚLIUS 22. SZOMBAT
Napközben változóan, többször erősen felhős lesz az ég és már a reggeli óráktól előfordulhat zápor, zivatar. A déli óráktól jégeső kialakulásához is kedvezőek lesznek a feltételek. A keleties szelet délelőtt csak néha, délután gyakrabban kísérhetik élénk lökések. Zápor, zivatar idején erős, viharos széllökések is lehetnek. Délután 31, 32 fokig melegedhet a levegő, este 22, 26 fok közé csökken a hőmérséklet.

Éjszaka gyengén és erősen felhős időszakok is lesznek és főként még az esti órákban de később is előfordulhat zápor. A K-ÉK-i szél mérsékelt, időnként élénk lesz.

A Velencei-tónál közepesen és erősen felhős időszakok egyaránt előfordulnak. Napközben bármikor előfordulhat zápor, zivatar. A mérsékelt keleties szelet időnként élénk, zápor, zivatar környezetében erős, viharos lökések kísérhetik. Délutánra 31 fok közelébe melegszik a levegő, este 23, 26 fok várható.

JÚLIUS 23. VASÁRNAP
Felhős időre kell számítani de délelőtt és délután is lesznek napos időszakok is. Délelőtt csak elvétve, délután némileg nagyobb eséllyel fordulhat elő zápor, zivatar. A változó irányú szél mérsékelt, időnként élénk lesz. Zápor, zivatar idején erős, viharos széllökések is lehetnek.

Reggel 19, 21, délután 32, 33 fok körül alakul a hőmérséklet. Éjszaka is marad a sok felhő de akkor megint csak elvétve lehet csapadék. Az É-ÉNy-i szél jellemzőbben mérsékelt, néha azonban élénk lesz.

FRONTHATÁS
Időjárási front szombaton nem érkezik. Panaszok a hőséggel összefüggésben jelentkezhetnek.

TÁVOLABBI KILÁTÁSOK
A jövő héten hétfőn még igen meleg lesz de már növekvő eséllyel kell zápor, zivatar kialakulásával számolni. Keddtől mérséklődik a nappali felmelegedés és előreláthatólag a héten nem tér vissza a hőség. A következő napok időjárásának alakulását az alábbi táblázat segítségével is figyelemmel kísérhetik.

Hőmérséklet, csapadék és felhőzet előrejelzés a következő 2 hétre

  • A táblázat felső részében látható a hőmérséklet előrejelzés.
  • A vastagabb piros vonal a napi, a város területén jellemző átlagként várható hőmérsékleti csúcsértéket mutatja.
  • A vékony piros az ebben az időszakban jellemző átlagos csúcsértékeket jelzi.
  • A kék vonalak ehhez hasonlóan de a napi minimum értékek városi jellemző átlagát mutatják. A zöld vonal és számértékek a várható napi középhőmérsékletet jelzik.
  • Az alsó részben a szürke oszlopok a felhőzet mennyiségére utalnak (minél magasabb az oszlop annál több a felhő felettünk, a napi 3 oszolp a délelőtt, délután és az éjszakára vonatkozik) a két oldalt látható ikonok segítenek a várható égképet illetően.
  • A kék oszlopok az esőt, záport jelzik, a bennük lévő számok mm-ben a várható csapadék átlagos mennyiségére utalnak.
  • Ha az oszlop fehér, az havazásra utal, a benne megjelenő szám cm-ben értendő. Piros oszlop pedig ónos esőre figyelmeztet.
  • A napi 3 oszlop a délelőtt, a délután és az éjszaka időjárására utal.

Megjegyzés: Tudni kell, hogy a hosszútávú időjárás előrejelzések beválása - készüljön az bárhol a világon - az idő előrehaladtával egyre bizonytalanabb! A második héten ez már alkalmanként nagyon jelentős mértékűvé nőhet. Kérjük, hogy ezt mindig vegyék figyelembe!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.