Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. November 15. 11:40, kedd | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Számos önkormányzati óvoda újult meg idén saját forrásból

Számos önkormányzati óvoda újult meg idén saját forrásból

Mindösszesen 200 millió forint körül tudott költeni idén az önkormányzat a város ovijainak felújítására - számolt be közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András.

A polgármester bízik abban, hogy ha nem is ekkora nagyságrendben, de kisebb munkákkal 2023-ban is lehet majd haladni, saját, önkormányzati forrásból is.

A korszerűsített óvodák között szerepel az Árpád úti ovi, a Gyöngyvirág Óvoda, a Ligetsori Óvoda, a Tolnai utcai ovi és az Ybl lakótelepi ovi is.

Közel 25 millió forintot költött az önkormányzat az Árpád úti ovi homlokzati és lábazati hőszigetelésére, felújítására. A Gyöngyvirág Óvodában több mint 110 millió forintból teljesen felújították az elektromos hálózatot, lecserélték a szárnyas bejárati ajtókat, 8 helyiségben padlót cseréltek és 1800 négyzetméternyi kazettás álmennyezet is készült. A Ligetsori Óvodában 12 millió forintból végeztek kisebb-nagyobb felújításokat, alapvetően itt is a padlót, az ajtókat tették rendbe, emellett további 2 millió forintból hozták helyre az ovi kerítéseit, a hibás elemek cseréjével és a teljes kerítéssor festésével. 40 millió forintból felújították a Tolnai utcai ovi elektromos hálózatát, emellett új biztonsági kamera- és beléptetőrendszert is telepítettek, valamint az álmennyezet is megújult. Az Ybl lakótelepi oviban 10 millió forintból rendezték és felújították az udvart, a régi udvari játékokat vagy elbontották, vagy felújították, beszereztek számos új játszóeszközt és megszüntették az elavult, balesetveszélyes terméskő burkolatot is.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.

2024. Március 21. 09:19, csütörtök | Helyi

Kevesebb halálos közúti baleset történt Fejér Vármegye útjain

Ülésezett a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság, a március 20-ai évértékelőn vármegyei közlekedési szakemberek és együttműködő civilek vettek részt.