Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Július 28. 07:05, péntek | Helyi
Forrás: infofehervar.hu

SysAdminDay - Rendszergazdák világnapja

SysAdminDay - Rendszergazdák világnapja

A rendszeradminisztrátorok elismeréséért 18. éve küzd a sysadminday.com. Minden év júliusának utolsó péntekén világszerte megtartják az IT-közösségekben méltán népszerű rendszeradminisztrátorok megbecsülésének napját.

A rendszeradminisztrátorok - ahogy itthon hívjuk őket, rendszergazdák vagy IT-üzemeltetők - gondoskodnak a munkahelyek informatikai eszközparkjának zökkenőmentes működéséről, legyen szó nagyvállalati szerverekről vagy irodai alkalmazásokról.

Ők azok, akik bármikor rendelkezésre állnak, hogy megoldjanak bármilyen felmerülő technikai problémát - méghozzá azonnal, hiszen a munka nem várhat. És ők azok, akik mindezek ellenére láthatatlanok maradnak, munkájuk gyakran alulértékelt, cégen, illetve a mindennapokon belül pedig alaptalan sztereotípiák élnek róluk, ahogy például ez a népszerű brit komédiasorozatból, a The IT Crowdból is kiderül.

Idén már nyolcadik alkalommal rendezi meg itthon is a rendszergazdák világnapját a HWSW informatikai kiadó. Céljuk, hogy az előző rendezvények sikerén felbuzdulva az informatikai infrastruktúra üzemeltetőinek a kedvében járjanak, felhívják a figyelmet munkájuk fontosságára, hogy megváltoztassák a mindennapokban róluk kialakult káros és alaptalan sztereotípiákat.

Nem titkolt cél az sem, hogy a cégek felismerjék milyen fontos célcsoport a rendszeradminisztrátor, hiszen igen jelentős döntéshozó és döntés-előkészítő potenciállal rendelkeznek mind a KKV, mind a nagyvállalati szegmensben, egyszersmind szeretnének leszámolni azzal a divatos sztereotípiával, hogy a rendszergazda semmiben nem dönt, de bármit "megfúr".

A hazai SYSADMINDAY-en évről évre több szakember vesz részt, míg az első rendezés alkalmával 100-an látogattak ki a rendezvényre, addig az elmúlt években már 5-600 vendég volt.

Ami más, mint korábban

A rendszergazdák világnapját hagyományosan július utolsó péntekjén rendezik. Ez a „mozgó” dátum hazai viszonylatban nem túl szerencsés, mert a hazai szabadságolások többsége a július utolsó hete és augusztus 20. közé esik. Ennek kivédésére a SYSADMINDAY tavaly elszakadt a hivatalos időponttól, és azóta a rendezvényt a fenti időszak előtt tartjuk meg. Így lett az idei dátum július 28. helyett július 21. A hazai SYSADMINDAY új helyszínen, az AnKERT-ben (1061. Budapest, Paulay Ede utca 33.) várta a látogatókat. Az esemény főtámogatója az ESET biztonságtechnikai szoftverek hazai forgalmazója, az ESET Magyarország.


Összefoglaló a 2016-os eseményről:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.