Hírek
2014. Szeptember 18. 05:00, csütörtök |
Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség
Rengeteg jótékony hatása van a fűszeres ételeknek
A fűszerek többre jók, minthogy ízletessé teszik az ételeket. A chili paprika, a habanero és a cayanne amellett, hogy élvezetesebbé varázsolják az ebédet, számos jótékony egészségügyi hatással is rendelkeznek. Hogy melyek ezek? Kiderül a Fox News cikkéből.
Tanulmányok mutatták ki, hogy a csípős, fűszeres ételek extra kalóriát égetnek el azáltal, hogy ideiglenesen felgyorsítják az anyagcserét. Emellett általában hogyha valaki erős ételt eszik, kisebb adagokkal is jóllakik, mint egyébként, ezáltal eleve kevesebb kalóriát visz be szervezetébe.
A fűszeres ételek egy másik előnye, hogy javítják a szív működését és ezzel együtt csökkentik a káros koleszterin szintjét. Mindez a csípős ételekben található kapszaicinnek köszönhető, ami úgy csökkenti a koleszterint, hogy közben növeli a vér áramlását azáltal, hogy blokkolja azt a gént, amely az artériák szűkülését okozza.
Bizonyítékot találtak arra vonatkozóan is, hogy a fűszeres ételek rákellenes tulajdonságokkal rendelkeznek, emellett hatékonyan csökkentik a vérnyomást.
Ezek érdekelhetnek még
2024. Május 10. 15:24, péntek | Életmód
Átadták a megújult KRESZ-parkot a Városligetben
A Liget Budapest Projekt részeként megújult a KRESZ-park és környezete a Városligetben. A közlekedési helyzeteket játékosan bemutató parkot Lázár János építési és közlekedési miniszter adta át pénteken.
2024. Május 10. 12:05, péntek | Életmód
Együttműködési megállapodást kötött a Gondosóra program és a gyógyszerészkamara
A tájékoztatás és koordináció, később pedig a 65 évesnél idősebbek gördülékenyebb gyógyszerhez jutása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Kormányzati Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. és a Magyar Gyógyszerészi