Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Április 17. 07:35, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó:premierleague.com

Rengeteg fenyegetést kapott a Real Madrid-Juventus bírója

Rengeteg fenyegetést kapott a Real Madrid-Juventus bírója

Rengeteg fenyegetést kapott Michael Oliver játékvezető, aki büntetőt ítélt a Real Madrid javára a Juventus elleni mérkőzés 93. percében a Bajnokok Ligája-negyeddöntő szerdai visszavágóján.

A Sky Sports hétfői beszámolója szerint az angol bíró feleségét, az ugyancsak játékvezetőként tevékenykedő Lucyt is több alkalommal megfenyegették az elmúlt napokban.

A madridi találkozó hajrájában Medhi Benatia a tizenhatoson belül hátulról érkezve felborította a gólhelyzetben lévő Lucas Vázquezt. Oliver büntetőt ítélt, majd reklamálás miatt kiállította a Juventus kapusát, Gianluigi Buffont. A tizenegyest Cristiano Ronaldo értékesítette, ezzel csapata 3-1-re szépített, de 4-3-as összesítéssel az elődöntőbe jutott.

A csalódott torinói szurkolók révén másnap bejárta a világhálót két fénykép, amely azt bizonyítja, hogy tavalyelőtt a házaspár Madridban vakációzott, és egy stadiontúrán is részt vett a Santiago Bernabéúban.

Az európai szövetség (UEFA) közleményt adott ki, amelyben határozottan elítélte a fenyegetéseket. Hozzátették, kapcsolatba léptek a két játékvezetővel, és a támogatásukról biztosították őket.

"Bízunk benne, hogy az illetékes hatóságok lépéseket tesznek azok ellen, akik nem megfelelő módon viselkednek a közösségi médiában" - utalt az internetes zaklatásokra az UEFA.

Az európai szövetség továbbra sem indított fegyelmi eljárást, mert még mindig tart a hajrában történtek kivizsgálása.

A northumbriai rendőrségi szóvivője elmondta, tudnak az üzenetekről, amelyeket teljesen elfogadhatatlannak tartanak.

"Az üzeneteket író személyeknek tisztában kell lenniük azzal, hogy bűncselekményt követnek el. A környékbeli rendőrök kapcsolatban állnak a sértettekkel, felajánlották nekik a támogatásukat, és gondoskodnak róla, hogy az esetleges további fenyegetések a rendőrség tudomására jussanak" - közölte.

A játékvezető-küldésért felelős brit szervezet (PGMOL) illetékesei is napi kapcsolatban állnak Oliverrel, hogy megállapítsák, szüksége van-e pihenésre, ő azonban szeretett volna mihamarabb visszatérni a Premier League-be, ezért szombaton ő volt a Huddersfield-Watford meccs negyedik játékvezetője, hétfő este pedig a 34. forduló zárómeccsét, a West Ham United-Stoke City találkozót dirigálja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során