Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Augusztus 03. 14:36, péntek | Kék hírek
Forrás: szekesfehervar.hu

Rendőrök várták a fehérvári fiatalokat az Országalmánál

Rendőrök várták a fehérvári fiatalokat az Országalmánál

A rendőrök a vagyonvédelem mellett tájékoztatást nyújtottak az internetbiztonságról, drogprevencióról, illetve a rendőrség iskolai bűnmegelőzési programjairól,

emellett tanácsokkal látták el a fiatalokat arra vonatkozóan, hogy a vakáció ideje alatt is felismerjék a rájuk leselkedő veszélyeket.

A nyár veszélyeire, a szabadidő hasznos és biztonságos eltöltésére hívták fel a figyelmet a rendőrség szakemberei a megyeszékhelyen.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság prevenciós munkatársai az áldozattá válás megelőzését segítő vagyonvédelmi tanácsokkal várták az érdeklődőket Székesfehérvár belvárosában. Fontosnak tartják, hogy a gyermekeket a nyári szünidő alatt is felkészítsék a szülők, illetve gondviselők a veszélyhelyzetek elkerülésére, valamint azok kezelésére.

A legjellemzőbb problémákkal és veszélyforrásokkal kapcsolatban az alábbi bűnmegelőzési tanácsokat ajánlja a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság:

Kérjék meg gyermeküket, ha elmegy otthonról, mondja meg pontosan, hogy hová megy, kivel találkozik, és előreláthatólag mikor ér haza. Ismerjék a gyermek barátai nevét, címét, telefonos elérhetőségét. Ez nem a bizalmatlanság jele, hanem a gondoskodásé.
Idegenekben - még ha kedvesek is - ne bízzanak meg, velük ne menjenek sehová, még útbaigazítás céljából sem!
Fontos, hogy a gyermekek idegentől ne fogadjanak el semmit, még akkor sem, ha azt kedvesen kínálják részükre.
Lényeges, hogy a gyermekek tudjanak nemet mondani arra, ha barátaik alkohollal, cigarettával, esetleg droggal kínálják őket.
Ismerjék a segélyhívó telefonszámokat, valamint emlékezetből tudják szüleik telefonszámát is.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.