Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Szeptember 29. 15:16, péntek | Helyi
Forrás: mti.hu

Plusz lehetőség az e-recept, mondja a kamarai elnök

Plusz lehetőség az e-recept, mondja a kamarai elnök

Nem teher, hanem plusz lehetőség az e-recept - hangsúlyozta a rendszer bevezetéséért felelős miniszteri biztos és a magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke csütörtökön.

Vartus Gergely, az Emberi Erőforrások Minisztériumának E-health koordinációval kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztosa elmondta: a rendszer kidolgozása során végig szem előtt tartották, hogy egyes társadalmi csoportok felkészültebbek a digitalizáció eredményeinek felhasználására, mások kevésbé.

  • Az e-recept november elsejei bevezetésekor - felírási igazolás néven - megmarad a jelenleg is használatos vény, csak mellette lehetőségként jelenik meg két másik megoldás. Ezek szerint az e-személyivel vagy hagyományos személyi igazolvány és TAJ-kártya felmutatásával a recept nélkül is kiválthatjuk gyógyszereinket - mondta.

Vartus Gergely hangsúlyozta: a két rendszer egymás mellett fog működni, hiszen a digitális megoldást bevezető országok példája azt mutatja: hat-hét év elteltével emelkedik 90 százalék fölé a kiváltott receptek között az elektronikus változatok aránya.

E-személyivel vagy hagyományos személyi igazolvány és TAJ-kártya felmutatásával a recept nélkül is kiválthatjuk gyógyszereinket.

Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke azt emelte ki: november elseje nem jelent érdemi változást munkájukban, ugyanakkor mindenkit arra kérnek, hogy - főleg a kezdeti időkben - hozzák magukkal a papíralapú vényt is. Megjegyezte: jövő év végéig amúgy is kötelező a papír alapú vények kiállítása, de ha valaki kéri, utána is megkapja a hagyományos receptet orvosától.

Címkék: e-recept, gyógyszer, recept

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.