Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Július 19. 17:42, szerda | Helyi
Forrás: turizmus.szekesfehervar.hu

Pénteken és szombaton folytatódnak a könnyed városnéző séták

Pénteken és szombaton folytatódnak a könnyed városnéző séták

A hétvégén ismét könnyed, mesélős tematikus városnéző sétára indulhatunk a Tourinform Iroda szervezésében. Ezúttal a Keresd meg – találd meg! programra és a Deák Dénes kút újra felfedezésére invitálják az érdeklődőket.

Szombaton délután igazi kultúrkoktélnak ígérkezik a Hűsítő kultúra buszos kirándulás, amelyen a gorsiumbeli Pompeji kiállítást és a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyt tekinthetik meg a résztvevők. A kirándulás regisztrációhoz kötött, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A tematikus városnéző séták sorozatában július 21-én, pénteken 19:30 órától Keresd meg - találd meg! interaktív idegenvezetést szerveznek, a résztvevők körülírás alapján kutathatnak épületdíszek, szobrok, épületek után. A találkozó az Országalmánál lesz.

Újra működik a Deák Dénes kút! – július 22-én, szombaton szintén 19:30 órától megismerhetjük a Rózsaligetet, a Csitáry-kutat, és a Csónakázó-tó szigetén álló Deák kút működése is feltárul. A séta a Csitáry-kúttól indul.

Ezen a hétvégén is folytatódnak a nyári buszos kirándulások: a Hűsítő kultúra következő programja július 22-én, szombaton 14 órakor indul a Skála mögötti parkolóból, az úticél a Gorsium Régészeti Park a Pompeji – Élet és halál a Vezúv árnyékában című kiállítás megtekintésével és a Károlyi Kastély Fehérvárcsurgón. Ez a kultúrkoktél – légkondicionált busszal – valódi felfrissülést ígér a kastély falai között és a parkban, valamint a klimatizált kiállítótér szenzációs ókori leleteit megcsodálva.

A részvételi díjban az utazás, az idegenvezetés és a belépők is benne vannak: a felnőttek 4 800.-, nyugdíjasok és diákok 4 000.-, a hat év alatti gyermekek és a hetven éven felüliek számára 3 200.- forintba kerül a kirándulás. A program regisztrációhoz kötött, a 22/537-261-es telefonszámon lehet hívni a Tourinform munkatársait.

További részletek olvashatók a Tourinform oldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.