Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2018. Február 09. 09:17, péntek | Sport
Forrás: feol.hu

Pénteken a Kecskemét érkezik az Alba Fehérvárhoz

Pénteken a Kecskemét érkezik az Alba Fehérvárhoz

Az Alba Fehérvár kosarasai február 9-én, pénteken este, 18.30-kor a Kecskemétet fogadják a bajnokságban.

A házigazda kék-fehérek remek sorozatot tudnak maguk mögött, kedden este magabiztosan verték a körmendieket az Európa Kupában, így csoportelsőként léptek az egyenes kieséses szakaszba.

Csütörtökön a nemzetközi szövetség illetésekei kisorsolták a nyolcaddöntők párosítását, a két állva maradt magyar gárda a Bajnokok Ligájából búcsúzó csapatok közül kapott ellenfelet. Az Alba a litván Juventus Utenával, a Körmend az olasz Veneziával találkozik a legjobb 16 között. A párharcok első felvonására a magyarországi helyszíneken kerül sor március 7-én, szerdán, a visszavágókat pedig egy héttel később rendezik.

– Nem kaptunk neves ellenfelet, ami persze nem jelenti azt, hogy gyengébb csapattal találkozunk az egyenes kieséses szakaszban.

Ahogy a litván csapatok általában, ők is biztosan kemény, szervezett kosárlabdát játszanak. A hazai kosarasok mellett négy amerikaival és egy ukrán játékossal rendelkeznek, mindannyian húzóemberek – közölte Dzunic Branislav tréner.

Csapata pénteken este a KTE együttesét látja vendégül az Alba Regia Sportcsarnokban. A látogatók jó szériában voltak, ám legutóbbi két mérkőzésüket elvesztették; a Pakstól kaptak ki 70-64-re, előzőleg Szegeden, 70-62-re. A tabella 7. helyén várják a fehérvári derbit, a házigazdák a 4. pozícióban tanyáznak.

feol.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 15. 07:49, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - Az FTC a duplázásért, a Paks a történelmi sikerért hajt

A Ferencváros a duplázásért, míg a Paks története legnagyobb sikeréért küzd a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében.

2024. Május 14. 15:04, kedd | Sport

EURO-2024 - Rossi kihirdette 26 fős keretét

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve öt tartalékot jelölt meg.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.