Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Július 05. 08:10, szerda | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Parkolófejlesztések, illetve járda- és útfelújítások készültek el Tóvárosban és Palotavárosban.

Parkolófejlesztések, illetve járda- és útfelújítások készültek el Tóvárosban és Palotavárosban.

A Toronysor 58. szám mellett 16 parkolót, a Cserepes köz 1.-3. számú házak mellett pedig 13 térkő burkolatú parkolóhelyet alakítottak ki.

Elkészült a Palotavárosban a Kodolányi János utca felújítása is, a mintegy 300 méteres szakaszon marással és szőnyegezéssel készül el az új burkolat.

A Toronysoron 16 parkolót alakítottak ki aszfalt és térkő kombinációval, illetve felújították mindhárom irányból parkolókhoz vezető járdákat is. A munkálatok összértéke mintegy 9,4 millió forint volt. A Cserepes közben két felületen, összesen 13 térkő burkolatú parkolóhelyet alakítottak ki, ebből 9 parkolóhelyet „legyező” formában. A parkolóhelyek kialakításának költsége 4,7 millió forint volt.

A Kodolányi utcában 300 méter hosszon újították fel az aszfalt burkolatot marással és szőnyegezéssel. A felbontás után szükséges helyeken, mintegy 80 m2-en az alépítményt és mintegy 120 méter hosszon a szegélyeket is cseréltek. Az érintett szakaszon az összes aknafedlap, víznyelő kicserélése és szintre emelése is megtörtént. A Kodolányi utcai felújítás értéke elérte a 13,5 millió forintot.

Farkas László önkormányzati képviselő elmondta, hogy a Cserepes köz 1.-3. mögötti területen 13 parkolóhelyet alakítottak ki és további parkolóhelyek kialakítását is tervezik. Szintén a Cserepes közben, a Horog házzal szemben lévő rossz állapotú sportpálya helyén mintegy 16 parkolóhelyet építenek a lakók kérésének megfelelően.

Fejlesztések Palotavárosban és Tóvárosban Ezen kívül a Sütő utcában és a Sziget utcában is terveznek további parkolókat, amelyeket 2018-2019-ben terveznek átadni. Farkas László elmondta, hogy idén már a Sütő utca 4. és a Sütő utca 28-as számú ház között is újítottak fel parkolókat, megújult a járda a Jancsár utca, valamint a Sziget utca egy-egy oldalán.

Jövőre a Tolnai utca és a Sütő utca teljes hosszában terveznek járdafelújítást, a Jancsár közben pedig útfelújítást. A Kodolányi utca felújításával kapcsolatban Viza Attila önkormányzati képviselő elmondta, hogy aki itt él és használja az utat, az láthatta, hogy a több tízéves elhasználódás során az alépítmény megsüllyedt, megsérült, így a kivitelezőnek először ezeket a hibákat kellett feltárnia. A képviselő örömét fejezte ki, hogy a mintegy 300 méteres útszakasz felújítását a kivitelező gyorsan elvégezte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.