Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2010. Július 13. 10:51, kedd | Helyi
Forrás: stop.hu

Ötvenötmilliárdból építik újra a velencei állomásokat

Ötvenötmilliárdból építik újra a velencei állomásokat

Újjáépítik Velence és Velencefürdő állomásépületét a Tárnok-Székesfehérvár vasúti vonalszakasz folyamatban levő, 55 milliárd forintos költséggel, 85 százalékos európai uniós és 15 százalékos hazai forrásból megvalósuló át

Eredetileg csak felújítást terveztek mindkét épületnél, de a tetőszerkezet elbontásakor kiderült, hogy a falak és az alapozás rossz állapota miatt elbontásukra és újjáépítésükre van szükség - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kommunikációs irodája. Az állomásépületeket eredeti állapotuknak megfelelően építik újjá. Az építési munkálatok, valamint a megállóhelyek végleges peronburkolatának készítése megkezdődött. A vonalszakasz átépítése keretében Velencefürdőnél és az úgynevezett gitáros emlékhelynél aluljáró épül. Martonvásáron új gyalogos aluljáró belső szerelési munkáit végzik. Elhelyezték a lifteket, valamint a vízelvezetés berendezéseit, továbbá a vonalszakasznak ezen a részén megkezdődött a tolatási padkák rendezése, s a váltófűtő berendezések telepítése. Dinnyés megállóhelyen ugyancsak új gyalogos aluljáró épül, a szerkezete már készül. Dinnyésnél egyébként megszüntették a régi állomást, s a faluhoz közelebb, új megállóhelyet építettek és adtak át május végén. A régi megállóhely neve Ó-Dinnyésre változott, a vonatok az új, Dinnyés néven szereplő megállóhelyen állnak meg. Elkészült a dinnyési útátjáró vágányzónába eső része. A csatlakozó útszakaszok építése azonban a korábbi esős időjárás miatt csaknem egy hónapot késik, emiatt az áthelyezett átjárót várhatóan e hét végén adják át a forgalomnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:54, szerda | Helyi

Június 15-én, változatlan árakkal nyit a Városi Strand

A Csitáry G. Emil Uszoda strandja 2024. június 15-én, szombat reggel 8 órától nyitja meg a kapuit, és várja a vendégeket minden nap 8 és 19 óra között.

2024. Május 09. 08:07, csütörtök | Helyi

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése: az elektromos,

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.