Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Augusztus 06. 10:15, kedd | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Összesen 36 új jármű, közte 26 új kukásautó a Depóniánál

Összesen 36 új jármű, közte 26 új kukásautó a Depóniánál

A Bregyóban a Napraforgó Tábor utolsó turnusában a gyerekek is megnézhették és beülhettek az új kukásautókba, amiket a napokban már a fehérváriak is láthattak városszerte.

Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás húszmilliárdos fejlesztésének köszönhetően lecserélték szinte az összes kukásautót, válogatóművek épülnek és az önkormányzati cég szolgáltatási területén mindenhol bevezetik a kétkukás szeletív gyűjtést.

A Depónia 66 településen 340 ezer lakosnak szállítja el a hulladékát.

Az elmúlt években volt olyan, hogy négy autót is tudott cserélni a szolgáltató, ami nagy dolog volt, ehhez képest a mostani 26 jármú lényegében „helyrerakja” a cég járműállományát. A régi kukásautók közül 16 maradt, melyek közül a legöregebb is mindössze nyolc éves, így az eddigi állandó javítások helyett a megelőző rendszeres karbantartások kerülnek majd előtérbe.

A Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás mintegy húszmilliárd forintos fejlesztésének egyik fontos része, a gépjárműpark nagyarányú megújulása, ami összesen 36 autó beszerzését jelenti, mintegy 1.7 milliárd forint értékben – emelte ki Cser-Palkovics András polgármester. Ezen belül 26 rendkívül korszerű kukásautó érkezett a Depóniához, melyek mindegyike EURO6-os motorral rendelkezik már. "Bízom abban, hogy az új járművek megfelelő munkakörülményeket biztosítanak a dolgozóknak és tovább lehet emelni a szolgáltatás színvonalát."

Székesfehérváron naponta négy kommunális hulladékot gyűjtő járat üzemel, mely kiegészül a szelektív gyűjtéssel. Átlagosan, csak Székesfehérváron tízezer kukát ürít ki naponta a Depónia.

Jakab Zoltán műszaki igazgató elmondta, hogy az új gyűjtőautók 1:5 arányban tömörítenek. A nagyobb három tengelyes autók befogadóképessége 22 köbméter, a kisebbeké 16 köbméteres. Azon túl, hogy az új járművek komfortosabbá teszik a dolgozók munkáját, akik télen nagyon hidegben és a nyári kánikulában is, időjárástól függetlenül elviszik a szemetünket a pár másodperces tömörítési időnek köszönhetően gyorsabbá is válik a munka. Ők egy-egy járat alkalmával 1100-1200 kukát ürítenek ki.

szekesfehervar.hu

Címkék: deponia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.

2024. Március 21. 09:19, csütörtök | Helyi

Kevesebb halálos közúti baleset történt Fejér Vármegye útjain

Ülésezett a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság, a március 20-ai évértékelőn vármegyei közlekedési szakemberek és együttműködő civilek vettek részt.