Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2023. December 01. 07:36, péntek | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Összefogás a családokért – ismét megrendezik a nagy városi karácsonyi adománygyűjtő akciót

Összefogás a családokért – ismét megrendezik a nagy városi karácsonyi adománygyűjtő akciót

Székesfehérvár Önkormányzata hét szociális szervezettel, intézménnyel közösen ismét meghirdette a városi karácsonyi adománygyűjtő akciót.

December 1-je és 15-e között várják a tartós élelmiszereket, édességeket, szaloncukrot és gyümölcsöket az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ raktárában.

A szervezetek az általuk pártfogolt családoknak karácsonyig juttatják el a csomagokat.

A szükségben élő, rászoruló családokat támogató akció az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ, a Székesfehérvári Szociális Alapítvány, az Alba Caritas Hungarica Alapítvány, a Smart Grant Alapítvány, a Szegényeket Támogató Alapítvány, az Ifjúság a Jövő Családjaiért Kulturális Egyesület és a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete és Székesfehérvár Önkormányzata összefogásával valósul meg.

„A tavalyi év sikere alapján a szervezetekkel, intézményekkel együtt úgy gondoltuk, hogy idén is meghirdetjük az akciót. 2023-ban nagyon sok adományt tudunk összegyűjteni, így a székesfehérváriak több száz családnak tudták szebbé, boldogabbá tenni az ünnepet. Ezt szeretnénk most is kérni!” – fogalmazott Mészáros Attila alpolgármester, aki köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik adományozóként csatlakoznak az akcióhoz, és segítik a családokat.

Tisztl Henrik, az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője arról beszélt, hogy korábban egy nagyobb, céges felajánlásnak köszönhetően nagyon sok tisztítószert kaptak, így arra egyelőre nincs szükség. Jó szívvel fogadják viszont a tartós élelmiszereket, az édességeket, a csokoládék, a szaloncukrot és a gyümölcsöt.

A támogatásokat az Irányi Dániel utca 4. szám alatti intézmény raktárában fogadják hétfőn, kedden és szerdán 8.00 és 16.00 óra között, szerdán 8.00 és 18.00 óra között, míg pénteken 8.00 és 13.00 óra között.

Nyitvatartási időn kívül rendelkezésre áll az udvaron található adománygyűjtő automata is. December 15-ét követően az adományokat válogatják, szortírozzák, és karácsonyig a szervezetek, intézmények közreműködésével eljuttatják a gondozott családok számára.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 29. 09:35, csütörtök | Helyi

A szennyvíz-gerincvezetéket javítják – időszakos forgalmirend-változások a Deák Ferenc utcában

Megkezdődtek a munkálatok a Deák Ferenc utca Budai út és Horvát István utca közötti szakaszán, ahol önkormányzati forrásból közel 580 méter hosszúságban a szennyvíz-gerincvezeték kitakarás nélküli

2024. Február 28. 09:25, szerda | Helyi

Iskolafelújítások Székesfehérváron – a Tóparti tavaszra elkészül, az egykori Ybl is megújul

Javában zajlik két iskolaépület nagyszabású felújítása a Csónakázó-tó közelében.

2024. Február 13. 09:58, kedd | Helyi

Nőket futtatak Székesfehérváron - bordélyház üzemeltetését hiúsították meg a rendőrök

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói információt szereztek arról, hogy a város egyik szórakozóhelyét bordélyházként üzemeltetik.

2024. Február 09. 11:38, péntek | Helyi

Fejér Termék 2024 - február 29-ig várja a pályázatokat a Fejér Vármegyei Önkormányzat

A Fejér Vármegyei Önkormányzat idén is meghirdette a Fejér Termék pályázatot.