Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2018. November 10. 16:16, szombat | Kék hírek
Forrás: feol.hu

Öngyújtót kért, majd kirabolta áldozatát egy férfi Fehérváron

Öngyújtót kért, majd kirabolta áldozatát egy férfi Fehérváron

A Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség indítványozta annak a férfinek a letartóztatását,

aki november 8-án Székesfehérváron a délelőtti órákban egy a járdán gyalogosan közlekedő sértettet kirabolt.

A férfi öngyújtót kért a sértettől, majd miután a sértett jelezte, hogy nem tud számára adni, a férfi elment mellette, ezt követően jogtalan eltulajdonítási szándéktól vezérelve hátulról megragadta a nő ruháját annak érdekében, hogy értéktárgyait akár személy elleni erőszak alkalmazásával megszerezze. A sértett a táskát magához szorította, a gyanúsított ekkor ellökte, a nő a térdére és az alkarjára esett. A gyanúsított a táskát a benne lévő készpénzzel, hivatalos okmányokkal, mobiltelefonnal, valamint bankkártyával a nőtől elvette, majd a helyszínről elmenekült.

A férfi ezt követően a készpénzt magához vette, majd a táskát az árokba dobta és otthonába ment. A rendőrség a lakásában a gyanúsítottat elfogta, az eldobott táskát a benne lévő értéktárgyakkal és okmányokkal lefoglalta, majd a készpénz kivételével a sértett részére kiadta.

Az őrizetben lévő gyanúsított többször volt büntetve hasonló bűncselekmények miatt, cselekményét röviddel a vele szemben más bűncselekmény miatt kiszabott szabadságvesztés büntetésből történt feltételes szabadságra bocsátását követően követte el. Mindezekre figyelemmel alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.
A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon, az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a döntés jogerős.

feol.hu

Címkék: kék hírek, lopás, tolvaj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.