Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Június 30. 08:26, péntek | Helyi
Forrás: femilla.blog.hu

Neked milyen kifogásod van arra, hogy nem iszol elég vizet?

Neked milyen kifogásod van arra, hogy nem iszol elég vizet?

Mivel már szinte a ''csapból is ez folyik", ezért nagyon jól tudjuk, hogy mennyire fontos az emberi szervezet számára a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása és hogy milyen súlyos következményekkel jár a hiánya.

Fáradékonysággal, szédüléssel, fejfájással, dekoncentrációval, remegéssel, depresszióval, kiszáradással, stb. jár, hogyha nem iszunk elegendő vizet! Miközben tökéletesen tisztában vagyunk a negatív következményekkel, valahogy mégsem iszunk eleget!

Hogy miért?

A víz olyan íztelen!

Hát akkor ízesítsd! De magad csináld, nem pedig ízesített, cukros vizeket vegyél! Ha a gyümölcsökkel (citrom, eper, alma, stb.), zöldségekkel (uborka, répa, stb.) nincs különösebb problémád, akkor áztasd a vízbe! Így nagyon enyhén és kellemesen kiázik az ízük és szuper jól is néznek ki! Vagy akár ihatsz igazi gyógynövényekből készült teát, melyek jótékony hatásai kifejezetten kedvezőek a szervezetedre! A nyár legfrissítőbb hűsítője a limonádé! Sok-sok citrommal, jéggel és mézzel!

A fent leírt finomabbnál finomabb receptekkel történő megfelelő mennyiségű víz ivásának pozitív hatása még az is, hogy segít leszokni a boltban vásárolt egészségtelen, cukros üdítő, kóla fogyasztásáról!

A csapból büdös, rossz ízű víz folyik!

Tudom! Nálunk is! Szörnyű még a gondolat is, hogy ott van és ihatatlan! Manapság nagyon szuper vízszűrő kancsókat tudsz venni és kedvező áron! Például a BWT Magnesium Mineralizer vízszűrő kancsó kiszűri a vízből a kellemetlen ízeket, szúrós szagokat okozó anyagokat, nehézfémeket és szemcséket. Az otthoni csapból folyó vizet csak beleengeded a 2.5 literes kancsóba, ami a szűrőn keresztül magnézium hozzáadásával egy nagyon finom ásványvizet készít neked! Ráadásul olyan jól néznek ki, hogy igazán az otthonod egyik ékes dísztárgyává válik!

A víztől sokat kell járni pisilni!

Valóban igaz, mivel a víz átmossa a szervezeted, ezért a méreganyagokat valahol muszáj kiüríteni! Viszont azt tudtad, hogy napi 3-4 liter víz fogyasztását követően kb. 2-3 hét múlva már nem fogsz annyit wc-re járni? Hogy miért? Először is kitágul a hólyagod, így több vizeletet tudsz benntartani és egyre tovább! Meg ez valójában egy kicsit olyan száraz, cserepes virág effektus! Eleinte, ha öntesz a kiszáradt virágra egy pohár vizet, azonnal átszalad rajta és alul kifolyik! De idővel, egyre többet szív be magába és tartja meg a vizet, egyre nedvesebb a földje!

Az emberi szervezetnél ugyanez a folyamat megy végbe, eleinte szinte keresztül folyik rajtunk a víz, majd a testünk sejtjei meg- és benntartják a vizet! Melyek csak akkor tudják kibontakoztatni optimális teljesítőképességüket, ha belső terük, az úgynevezett citoplazma megfelelően fel van töltve vízzel!

Nincs lehetőségem állandóan vizet inni!

Nem mindenkinek olyan a munkaköre, a lehetőségei, hogy egy vizescsap közelében legyen! Sokszor megfeledkezünk arról is, hogy egyáltalán mennyit, hány pohárral is ittunk aznap! Ami nem csoda ebben a rohanó életben! Remek, stílusos flakonokkal viszont bárhová magaddal tudod vinni a szűrt vizedet! Így egyrészt megfelelően biztosítod magadnak a folyamatos folyadékpótlást, másrészt könnyebben is tudod ellenőrizni a bevitt mennyiséget! Napi 3 flakon víz (folyamatosan kortyolgatva, reggel-délben-este után töltve), könnyebben számon tartható és ellenőrizhető, mint 10-12 pohár!

Elfelejtek rendszeresen vizet inni!

Neked is délután jut eszedbe, hogy aznap még nem ittál szinte semmit? Azaz akkor is csak a dehidratáltság miatti fejfájás miatt véled ezt? És gondolj csak bele, hogy mennyien lehetnek így ezzel, hogyha a vízivásra még alkalmazást is kifejlesztettek!

Mivel a telefonod mindig veled van, ezért ezek az applikációk segítenek Neked meghatározni a napi folyadékszükségletedet, követik a napi vízfogyasztásodat és barátságosan emlékeztetnek rá, hogy mikor kell innod! Imádni fogod!

Víz Drink Emlékeztető APP
Hydro Coach - igyál vizet APP

Tele vagyok, ha sok vizet kell innom!

Fontos, hogy ne egyszerre fogyassz sok vizet, próbál meg kortyonként, akkor nem telít el annyira! Sokan a szomjúságot összekeverik az éhséggel, így akkor is esznek, amikor éppen vizet kellene inniuk! Pedig, ha vizet fogyasztasz, akár minden étkezést megelőzően, mindamellett, hogy energikusabbá válasz, sokkal kevesebb kalóriát viszel be a szervezetedbe, így fogyni fogsz pár kilót is! Nemcsak az étvágy elnyomására nagyszerű megoldás, de segíti a nátrium, a méreganyagok és a zsír távozását is. A víz gyakorlatilag a zsírvesztés egyik legfontosabb katalizátora, amit sajnos a nők többsége nem ért meg, félve attól, hogy a felhalmozódó víz teszi őket kövérré.

Ha sokat iszom, béka nő a hasamba!

Igen, valószínű! Egy egész család! Ismerd be önmagadnak, hogy ez a kifogás egyáltalán nem állja meg a helyét, szóval a Nagyinak ebben az egy esetben azért nem volt teljesen igaza!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.