Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Január 26. 11:53, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok/illusztráció: mti

Müller Cecília: Csak a tömeges oltásokkal lehet enyhíteni a korlátozásokon

Müller Cecília: Csak a tömeges oltásokkal lehet enyhíteni a korlátozásokon

A kormány és az egészségügy arra törekszik, hogy minél több oltóanyagot be tudjanak szerezni, mivel egyértelmű, hogy csak a tömeges oltások megkezdésével lehet enyhíteni a biztonsági előírásokon

– mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.Beszámolt arról, hogy a világon már közel százmillió ember fertőződött meg a koronavírussal, és kétmillió fölött jár az elhunytak száma.
„Az egyetlen adekvát módszere a védekezésnek a vakcina, aminek szállítása azonban nagyon lassan zajlik” – tette hozzá.

Kifejtette, hogy az elmúlt két héten kedvezően alakul a koronavírus adatok Magyarországon.

Négy hónapja nem volt ilyen alacsony a fertőzöttek száma

Kedd reggelre 459 újabb magyarnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 360 877-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 89 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 12 113-re emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 244 681, az aktív fertőzöttek száma 104 083-ra csökkent. 3815 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 263-an vannak lélegeztetőgépen.

Müller Cecília kitért arra is, hogy kedden reggel megérkezett hazánkba egy vakcinaszállítmány, egy további érkezik szerdán a Pfizer oltóanyagából, vasárnap pedig az amerikai Moderna szállítmányára számítanak.

„A beoltottak száma azonban még kevés, ezért is nem indokolt különböző védelmi intézkedések feloldása” – mondta a tisztifőorvos.

Hangsúlyozta, hogy a kormány és az egészségügy arra törekszik, hogy minél több oltóanyagot be tudjanak szerezni, mivel egyértelmű, hogy csak a tömeges oltások megkezdésével lehet enyhíteni a biztonsági előírásokon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére