Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Június 26. 11:40, péntek | Sport
Forrás: szekesfehervar.hu

MOL Fehérvár: Huszti Szabolcs is bejelentette visszavonulását

MOL Fehérvár: Huszti Szabolcs is bejelentette visszavonulását

Két nappal azután, hogy Juhász Roland és Vinícius Paulo utolsó mérkőzését játszotta a fehérvári csapatban,

a súlyos térdsérüléséből nem teljesen felépülő Huszti Szabolcs is bejelentette a csapattársaknak, hogy befejezi pályafutását. A harminchét éves játékos két és fél éve igazolt a Vidibe, hatvanhét tétmeccsen lépett pályára.

Huszti Szabolcs 2003-ban játszotta első NB I-es meccsét a Ferencváros színeiben. Az akkor húsz éves középpályás a Sopron együtteséhez került kölcsönbe, majd később ismét a zöld-fehéreknél szerepelt. A válogatottban együtt debütált Juhász Rolanddal, mindketten gólt szereztek első mérkőzésükön a címeres mezben, 2004-ben, Japán ellen. Huszti fiatalon külföldre szerződött, ahol sikeres karriert futott be. A Metz, a Hannover (a német klub kétszer is leigazolta), a Zenit színeiben komoly európai tapasztalatokat szerzett, nemzetközi kupameccseket is játszott. Kínában a Csangcsun Jataj játékosa volt, utána visszatért Németországba és az Eintracht Frankfurt alapembere lett. Még egyszer Kínába igazolt, majd 2018 januárjában hazatért, a Vidi szerződtette.

A fehérvári klubban bajnok és kupagyőztes lett, szerepelt az Európa-liga főtábláján. 67 tétmeccsen összesen 14 gól és 21 gólpassz került a neve mellé. Súlyos térdsérülése után úgy tűnt, jó úton jár a visszatérés felé, hiszen már együtt edzett a csapattal, most mégis úgy érezte, nem jött rendbe teljesen, és mivel az egészsége nem engedi, nem játszik többet. "A legfontosabb, hogy egészségesen láthassam a gyermekeimet felnőni. Őszintén éreztem, sőt a mai napig is érzem magamban az erőt a folytatáshoz, el is kezdtem az edzéseket, de a szervezetem jelzett – itt az ideje befejezni. Köszönöm mindenkinek a Vidinél, hogy 2018 januárjában bízott bennem. A bajnoki cím, a főtéren az ünneplések, a kupagyőzelem, az Európa-liga csoportkör mind-mind olyan élmény, amelyet nem felejtek el soha. Természetesen szeretném a labdarúgás világában folytatni az életemet, bízom benne, hogy lesz lehetőségem arra, hogy a tapasztalataimat valamilyen formában átadhassam az utánam következő generációknak. Csodálatos karrierem volt, minden úgy történt, ahogy annak történnie kellett” - nyilatkozta a Vidi honlapján a döntését a társaknak csütörtökön bejelentő Huszti Szabolcs.

szekesfehervar.hu

Címkék: labdarúgás, MOL Vidi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.