Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. December 02. 13:29, szombat | Helyi
Forrás: feol.hu

Modern és szép lett a Fejér Megyei kórház új osztálya

Modern és szép lett a Fejér Megyei kórház új osztálya

Pénteken sajtóbejáráson mutatták be a nemrég elkészült neurológiai osztályt a Fejér megyei kórházban.

A december 1-jén, péntek délelőtt bemutatott osztály a hotelszárnyban kapott helyet. A felújított, barátságos környezet öt hónap alatt valósult meg, 187 millió forint állami támogatásból és 10 millió forint kórházi forrásból. Mint azt a kórház közleménye kiemeli: a komplex infrastrukturális környezet minden tekintetben megfelel a huszonegyedik századi, 24 órás, komplex ellátást nyújtó nagy egészségügyi centrumok kapcsán megfogalmazott követelményeknek. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Neurológia Osztálya havonta 180-200 beteget lát el, és stroke-központként működik. Az eddigi betegellátás 1955 óta a Seregélyesi út 16. szám alatt történt. A betegek december 5-én, kedden költöznek az új helyre.

– Ez az osztályátadás egy újabb mérföldkő, hiszen a kórház folyamatosan, kisebb-nagyobb lépésekben fejlődik. A sok évtizedes lemaradást igyekszünk behúzni – emelte ki beszédében Németh László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója, hozzátéve: nem csak az infrastruktúrát igyekeznek fejleszteni, hiszen az intézményben a beteg élete a legfontosabb tényező. Ebben pedig a kórházi dolgozók is nagy szerepet játszanak.

A bevezető gondolatokat Csernavölgyi István főigazgató a következőkkel egészítette ki: – Ez az osztályátadás egy nagyon fontos állomása a mi stratégiai-fejlesztési folyamatunknak. Az osztály nagyszámú beteget lát el, stroke-, Parkinson- és demenciacentrumként működik. Éppen ezért fontos, hogy az ellátás helyszíne az ehhez kapcsolódó területekhez és szakemberekhez közel kerüljön. Ezzel a lépéssel egy ellátási struktúrát alakítottunk ki.


A szimbolikus kulcsátadást követően Kerényi Levente osztályvezető főorvos mutatta be a helyiségeket a jelenlévőknek. A bejárás során kiderült: a modern eszközökön túl a barátságos hangulatra is gondoltak a tervezők. A csempék, függönyök kinézetét például Fritz Mária osztályvezető főnővér és Szabó Bakos Zoltánné ápolási igazgató álmodta meg. Sőt, a betegek egészsége mellett a biztonságukra is nagy hangsúlyt fektettek a tervezők: a gondozók egy kamerarendszer segítségével ügyelhetnek a folyosón sétálókra. A költözéssel a neurológiai osztály közvetlenül a sürgősségi, az intenzív, a CT/MR-diagnosztika és egyéb belgyógyászati, illetve sebészeti vetületű osztályok szomszédságába került. Ennek köszönhetően az ellátást, a betegek komfortérzetét és az ott dolgozók munkakörülményeit is garantálni, gyorsítani tudják az intézményben.

A fejlesztés nem áll meg. Ahogy azt a tájékoztatón elmondták: következő lépésként a Modern Városok Program keretében a kórház belgyógyászati típusú (pulmonológia, onkológia) infrastruktúrájának megújítását kezdik. Így az 1901-ben épített kórház régi pavilonrendszerét tervezik felváltani egy modern, komplex ellátást nyújtó tömbkórházzal.

feol.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.