Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2018. Szeptember 07. 18:12, péntek | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Mintegy negyven tűzoltónak ad munkát a nemrégiben alakult Alba Tűzőrség Kft.

Mintegy negyven tűzoltónak ad munkát a nemrégiben alakult Alba Tűzőrség Kft.

Pénteken délután az IKARUS Ipari Parkban működő tűzőrségen a város polgármestere és a Fehérvári Tűzoltó Egyesület közösen köszöntötte Jürgen Schabel Schwäbisch Gmündi tűzoltóparancsnokot,

aki most hetvenedik alkalommal érkezett Székesfehérvárra. A tűzőrség életében komoly fejlődés, hogy augusztus eleje óta működik az Alba Tűzőrség Kft, mely létesítményi tűzoltósági feladatokat is ellát.

Az Alba Tűzöőség Kft idén augusztus elején kezdte meg a tevékenységét és létesítményi tűzoltósági feladatokat lát el a Sóstói Ipari Parkban a DENSO-nál, ahol feladatátvállalással végzik a létesítmény védelmét. A nemrégiben alakult cég az IKARUS Ipari Parkban is hasonló feladatot végez. "Augusztól negyven munkavállalónak tudtunk munkát biztosítani, ami azt jelenti, hogy a hivatásos tűzoltóknak lehetőségük van a szakmájukban maradva plusz munkát végezni" - mondta Kopppány Viktor a Fehérvári Tűzoltó Egyesület elnöke. Kiemelte, hogy elmúlt évek városi támogatása tette lehetővé azt, hogy egyfajta alternatív tűzoltóságként tudunk dolgozni.
Célunk, hogy a környéken a tűzvédelmet is erősítsük.

Dr. Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere külön köszöntötte azokat a tűzoltókat, akik szabaidejükben önkéntesként dolgoznak a tűzőrségnél. Nagyon fontos dolog, az esetleges beavatkozások gyorsasága miatt is, hogy az IKARUS Ipari Parban található a tűzőrség és a Maroshegy illetve az Alsóváros jóval gyorsabban megközelíthető innen, mint a Szent Flórián körútról. A város polgármesterehangsúlyozta, hogy Székesfehérvár is kifejezetten szerette volna segíteni a tűzoltókat, hogy szabadidejükben, ha mégis úgy döntenek, hogy másodállást választanak, akkor azt a szakmájukban tehessék. Elmondta továbbá, hogy az önkormányzat is emelni fogja a tűzőrség támogatását.

Székesfehérvár testvérvárosának Schwabisch Gmündnek a tűzoltó parancsnokai is ellátogattak Székesfehérvárra, akik az egyesület megalakulása óta folyamatosan támogatják a tevékenységünket. Külön köszöntötték Jürgen Schabel Schwäbisch Gmündi tűzoltóparancsnokot, aki most hetvenedik alkalommal érkezett Székesfehérvárra.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 08:07, csütörtök | Helyi

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése: az elektromos,

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.