Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. November 10. 11:00, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Milliós bírság hamis libamáj forgalmazása miatt

Milliós bírság hamis libamáj forgalmazása miatt

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azonnali termékvisszahívásra kötelezett egy libamáj megjelöléssel fagyasztott kacsamájat forgalmazó céget,

emellett több mint 2 tonna termékét vontak forgalmi korlátozás alá, mintegy 10 millió forint értékben. A Kurunczi Hús Bt. milliós bírságra számíthat - közölte a hivatal kedden az MTI-vel.
A Nébih munkatársai országszerte több hónapig vettek mintákat fagyasztott libamáj termékekből, mivel az külsőre könnyen összetéveszthető a kacsamájjal, és az elmúlt évek tapasztalatai alapján az élelmiszerhamisítók is előszeretettel kísérleteznek vele.

Az elvégzett ellenőrzéssorozat megállapította, hogy az esetek többségében a fajazonossági DNS vizsgálatok szerint liba helyett kacsából származott az adott termék.

Az eljárás jelenlegi szakaszában több mint 2 tonna terméket vontak forgalmi korlátozás alá, mintegy 10 millió forint értékben. A hatóság arra is kötelezte az érintett céget, hogy az általa gyártott valamennyi "fagyasztott libamáj" jelölésű terméket hívja vissza a forgalomból és hiánytalanul őrizze meg a vizsgálat lezárásáig. Az eljárás folyamatban van, a felelős megállapítását követően az élelmiszerhamisítás elkövetője milliós bírságra számíthat.

A nyilvános cégadatok szerint a Kurunczi Hús Bt. székhelye Budapesten van.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.