Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Szeptember 06. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: orientpress

Mexikóba költözik a Mercedes-gyártás egy része?

Mexikóba költözik a Mercedes-gyártás egy része?

Öt év múlva, 2018-tól Magyarországról Mexikóba vihetik a Mercedes CLA modelljeinek (képünkön) gyártását − írta a Reuters meg nem nevezett Mercedes-vezetőkre hivatkozva, annak kapcsán, hogy a Daimler és a Nissan közös autógyártást tervez a mexikói Aguascalientesben idén megnyíló üzemben.

Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. a Napi Gazdaságnak csak annyival kommentálta az állítást, hogy a kecskeméti Mercedes-Benz-gyár döntő szerepet tölt be az új kompakt autók gyártásában. A telephely felépítésébe nyolcszázmillió eurót invesztáltak.

Az itt gyártott modellek (B és CLA osztályok) sikeres fogadtatásra találtak a vevők körében, a kecskeméti gyár kihasználtsága nagyon jó. Július végén gördült le a százezredik modell, éppen egy négyajtós Mercedes-Benz CLA kupé. A gyár megnyitásakor, 2012 márciusában a Daimler megerősítette, hogy Kecskeméten van potenciál a bővítésben, de döntést még nem hoztak, ahogy a Napi Gazdaság kérdésében felvetett témával kapcsolatosan sem.

Az erről szóló döntés csak jövőre fog megszületni − válaszolta gazdasági lapnak a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. Korábban még informálisan sem lehetett hallani arról, hogy a Mercedes elvinné a CLA gyártását Magyarországról, sőt ez az a modell, amit csak Kecskeméten gyártanak, szemben a B osztály modelljeivel, amelyek Németországban is készülnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma