Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Március 26. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: Székesfehérvár MJV Hírportál

Megsimogathatod Húsvét hétfőn a HEROSZ állatotthonban is

Megsimogathatod Húsvét hétfőn a HEROSZ állatotthonban is

Évek óta, húsvét után sok megunt, jobb sorsra érdemes nyuszit dobnak ki a város utcáira azok a szülők, akik a kezdeti lelkesedés után hamar rájönnek, hogy a nyuszi tartása is óriási felelősséggel, folyamatos költséggel és persze munk

Reischl Krisztina kisállattenyésztő idén elhatározta, hogy megpróbálja csökkenteni az ilyen esetek számát, és lehetőséget ad arra, hogy aki csak a húsvét örömére venne magához nyuszit, bérelhessen tőle. Ahogy Kriszta mondta, már néhány napja kint vannak az Alba Plázában a mozgólépcső mellett egy standon, és nagy az érdeklődés. Sokan egyszerűen csak tájékozódnak, mivel semmit sem tudnak a nyulak tartásáról. Már ez is óriási segítség állatvédelmi szempontból. Kriszti egyébként egy gyönyörű tájékoztató füzetet is készített, amiben "használati útmutatót " is ad a bérlőknek, ill. az esetleges végleges gazdiknak. Az állatvédelmi törvény változásának is megfelel ez a bérbeadás ilyen módon, hiszen a füzetből, illetve a helyszínen történő beszélgetésből mindenki megtudhatja, hogyan kell tartani ezeket a kedves kis állatokat. Otthon pedig kiderülhet, hogy alkalmasak-e a tartására. Természetesen az lenne a legjobb, ha egyátalán nem vennének ötletszerűen, vagy alkalomhoz kötődően semmiféle állatot magukhoz az emberek, de idáig még nem jutottunk el sajnos.

 

 Aki mégis így gondolkodik már, de a kisgyerekének azért szívesen megadná annak az örömét, hogy a húsvétkor találkozzon igazi nyuszival, annak felkínálja ezt a lehetőséget a HEROSZ Takarodó úti állatotthona. Húsvét hétfőn 14-16 óráig várják szeretettel a kicsiket nyuszi simogatásra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.