Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Március 13. 13:55, szombat | Helyi
Forrás: Székesfehérvár MJV Hírportál

Megkezdődtek a 48-as forradalom és szabadságharc fehérvári ünnepségei

Megkezdődtek a 48-as forradalom és szabadságharc fehérvári ünnepségei

A Fekete Sasnál tartotta hagyományos ünnepi megemlékezését a Ciszterci Szent István Gimnázium. A diákok versekkel és a kortársak leírásainak segítségével emlékeztek meg a 48-as forradalom legfontosabb pillanatairól. A színvonalas műsor

Az ünnepség résztvevői többek között ízelítőt kaphattak a 90-es évek és az 50-es évek megemlékezéseinek hangulatából is. Az ünnepi műsort követően a forradalmárok emléke előtt tisztelegtek. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében Pénzes Mihály alpolgármester, a Fejér Megyei Közgyűlés nevében pedig Balsay István alelnök helyezett el koszorút.

A Fidesz részéről Csanády László és Róth Péter városi elnök, az MSZP részéről Knizse Gyula tanácsnok és Koppány Péter elnökhelyettes, míg a Jobbik képviseletében Gál Péter Pál elnök és Kummer Ákos alelnök tisztelgett a 48-as hősök emléke előtt. A Kodolányi János Főiskolánál tartott megemlékezésen a TáncolKodó néptáncegyüttes és a Kodolányi Középiskola diákjai adtak ünnepi műsort.

A Szabadságharcos úton lévő emlékműnél Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében Viniczai Tibor alpolgármester, a Fejér Megyei Közgyűlés nevében pedig Balsay István alelnök tisztelgett. A Fidesz részéről Orosz István alelnök, az MSZP képviseletében pedig Csomán István helyezett el koszorút. Március 15-én hétfőn 11 órakor kezdődik a város és a megye közös megemlékezése a Petőfi parkban. A történelmi zászlók bevonulása után ünnepi köszöntők hangzanak el, majd a Vörösmarty Színház művészei adnak műsort. Az ünnepség után a Fehérvári Huszárok bemutatójára kerül sor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.

2024. Március 21. 09:19, csütörtök | Helyi

Kevesebb halálos közúti baleset történt Fejér Vármegye útjain

Ülésezett a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság, a március 20-ai évértékelőn vármegyei közlekedési szakemberek és együttműködő civilek vettek részt.