Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2011. Augusztus 09. 14:41, kedd | Belföld
Forrás: ELTE Társadalomtudományi Kar

Még mindig a hadseregben bíznak a pakisztániak

Még mindig a hadseregben bíznak a pakisztániak

Az Oszama Bin Laden elleni amerikai akció hatására valamelyest csökkenő mértékben ugyan, de még mindig a hadsereg élvezi a legnagyobb bizalmat a pakisztáni lakosság körében az állami szervezetek közül.

 Katonákban igen, politikusokban nem bíznak

Az Abu Dhabi Gallup Center által közzétett kutatás szerint valamelyest csökkent a pakisztáni lakosság hadseregbe vetett bizalma, miután az amerikai haderők sikeresen katonai akciót hajtottak végre Oszama Bin Laden búvóhelyén. A 2011. április végi kutatás szerint a lakosság 86 százalékának bizalmát élvezte a katonaság, míg a május elején végzett lekérdezésnél már 78 százalékot mértek. A csökkenés ellenére még mindig a katonai szervek élvezik a legnagyobb bizalmat az állami intézmények közül.

Az április végén végzett felmérés szerint a pakisztáni lakosság több mint 56-58 százaléka bízik a bíróságokban és a pénzügyi intézményekben, alig harmada fordul bizalommal a rendőrség felé, 28 százaléka bízik a kormányban, és 19 százaléka hisz a választások tisztaságában. A megismételt vizsgálatban csak a kormány iránti bizalomra kérdeztek rá ismét, akkor 31 százalékos támogatottságot mértek a kutatók.

A felmérést végző szakértők szerint a katonaság iránti bizalom ereje annak köszönhető, hogy a hadsereg tagjai a polgári lakossággal együtt élnek, ami egyúttal jól reflektál arra a tényre, hogy a kormány és más polgári intézmények helyzete még mindig mennyire gyenge az országban.

Címkék: felmérés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 08:16, kedd | Belföld

Újabb két Airbus H225M helikopterrel bővült a Magyar Honvédség flottája

Két újabb H225M típusú helikopter érkezett a Magyar Honvédséghez az Airbus Helicopters franciaországi gyártóközpontjából

2024. Május 14. 08:13, kedd | Belföld

Köznevelési főosztályvezető: 579 ezer notebookot kapnak a diákok és pedagógusok jövő decemberig

Jövő decemberig összesen 524 ezer személyes használatú, oktatási célt szolgáló notebook kerül a diákokhoz és 55 ezer a pedagógusokhoz - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési stratégiai főosztályvezetője Kecskeméten hétfőn

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.