Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Július 01. 20:46, vasárnap | Sport
Forrás: MTI

Második lett a férfi vízilabda-válogatott Olaszországban

Második lett a férfi vízilabda-válogatott Olaszországban

Másodikként végzett a magyar férfi vízilabda-válogatott az olaszországi Cosenzában rendezett nyolccsapatos tornán, miután a vasárnap esti döntőben kikapott két góllal Montenegró legjobbjaitól.

Eredmény:
Montenegró-Magyarország 10-8 (3-2, 2-2, 4-3, 1-1)
-------------------------------------------------
a magyar góldobók: Madaras, Hosnyánszky 2-2, Szivós, Hárai, Varga T., Biros 1-1

Az Európa-bajnok szerbek és a világbajnok olaszok után a fináléban az Eb-ezüstérmes montenegróiakat már nem sikerült megadásra késztetnie Kemény Dénes olimpiai bajnoki címvédő együttesének.
A döntő eleve nem úgy indult, hogy meglesz az újabb skalp is, mivel a délszlávok villámrajtot vettek: három emberelőnyből három gólt szerezve alaposan elhúztak az első negyedben (0-3). Madaras Norbert balkezes löketével szépített a magyar csapat, majd ugyancsak fórból Szivós Márton zárkóztatta közelebb a válogatottat (2-3).
A második nyolc percben – amint arról a magyar nemzeti csapat honlapja, a www.vlv.hu beszámolt – Madaras akciógóljával lett egyenlő az állás, ám újból el tudtak lépni a montenegróiak, méghozzá 5-3-ra, de még a nagyszünet előtt centerből Hárai Balázs húzta be a labdát a kapuba emberelőnyben (4-5).
A harmadik negyed elején ismét sikerült egyenlíteni, ekkor Varga Tamás életerős lövése talált célba (5-5). A fura forgatókönyvet követő meccsen azonban megint két montenegrói találat következett (5-7), hogy aztán a hátrányt Hosnyánszky Norbert bombája minimalizálja (6-7). "Persze" újfent délszláv-dupla jött, amire ismét Hosnyánszkynak volt válasza (7-9).
A befejező negyedben remek ejtéssel a csapatkapitány, Biros Péter is feliratkozott a gólszerzők közé (8-9), döntetlen helyett azonban végül 10-8 lett oda, nyert, s ezzel pedig tornagyőztes Montenegró.
A harmadik helyen a szerbeket a bronzmeccsen 10-7-re verő olaszok végeztek.
A végeredmény: 1. Montenegró, 2. Magyarország, 3. Olaszország, 4. Szerbia, 5. Ausztrália, 6. Kanada, 7. Görögország, 8. Kazahsztán
A nyolc válogatott közül egyedül Kanada válogatottja nem lesz ott a londoni olimpián.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.