Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Június 29. 15:26, csütörtök | Helyi sport
Forrás: http://www.fmc.hu/

Második helyezést értek el a fehérvári rendőrök (VIDEÓ)

Második helyezést értek el a fehérvári rendőrök (VIDEÓ)

Böröcz Ádám, Papi Koppány, Kajtor Zsolt, Kiss Roland és Kukucska Gergely: öt fehérvári fiatalember, akik elindultak a Military Survival Run elnevezésű versenyen.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság állományához tartozó rendőrök közül hárman hibátlanul küzdötték le a kampókkal, gerendákkal, s árkokkal alaposan megtűzdelt akadályokat, így végül csapatban másodikak lettek.

A Military Survival Run-t 2011-ben rendezte meg először hazánkban a Honvéd Ezüst Nyíl Sportegyesület. Akkor kizárólag a rendvédelmi szervek állományának tagjai próbálhatták ki magukat e versenyen, amelyet a belga és a holland fegyveres erőknél szerzett tapasztalatok alapján alakítottak ki. Most már civilek is bemutathatják erejüket, állóképességüket, s kitartásukat a megmérettetésen – persze, más elbírálás alá esve, mint a rendőrök vagy a katonák.

Aki részt vesz ezen a versenyen, annak egy olyan 12,5 km-es pályán kell végighaladnia, amelyen többféle terep is megtalálható: mocsár, tó, patak, árok, meredek domboldal. A „csodás környezetet” 33 akadály is nehezíti: ezek 90 %-a „kötélmászós”, hogy az úszás-kúszás mellett a légi torna se maradjon ki. Vannak még hálók, faoszlopok, hordók is, hogy tényleg senkiben se támadjon fel egy cseppnyi hiányérzet se!

Természetesen csak annak ajánlatos egy ilyen versenyen elindulnia, aki tud legalább 15 km-t futni megállás nélkül, 1 km-t úszni, aki nem fél a magasban, s van kellő kitartása és ereje ahhoz, hogy ne essen kétségbe akkor sem, ha sűrű, ingoványos, náddal jó alaposan teleszőtt területen kell átvonszolnia magát, vagy épp a saját testsúlyát lógva-lengve hosszasan megtartania.

Mindezen adottságok megvoltak azokban a fiatalemberekben (is), akik a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságnál teljesítenek szolgálatot: Böröcz Ádám, Papi Koppány, Kajtor Zsolt, Kiss Roland és Kukucska Gergely igencsak büszke lehet a versenyen nyújtott teljesítményére!

Ízelítő egy korábbi megmérettetésből:

Címkék: rendőrség, Sport, verseny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.