Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2024. Január 10. 06:00, szerda | Életmód
Forrás: MTI

Marin Scorsese Jézusról forgat filmet

Marin Scorsese Jézusról forgat filmet

Martin Scorsese Jézusról forgat filmet, amelynek forgatókönyvét Shusaku Endo A Life of Jesus (Jézus élete) című könyve nyomán írta - számolt be róla a The Hollywood Reporter.

Scorsese Némaság című 2016-ban bemutatott filmjét is Shusaku Endo egy könyve alapján készítette.

Az Oscar-díjas rendező a Los Angeles Timesban hétfőn megjelent interjújában beszélt az új filmről. Mint mondta: még idén leforgatja a produkciót, amit csak 80 percesre tervez.

A forgatókönyvön Scorsese a filmkritikus, rendező Kent Jonesszal együtt dolgozott

Scorsese már tavaly májusban azt nyilatkozta a La Civilta Cattolica folyóiratnak, hogy a pápának a művészekhez szóló felhívására ő azzal válaszolt, amihez ért, kitalálta és megírta egy film forgatókönyvét Jézusról.

A film főként napjainkban játszódik majd és Jézus legfontosabb tanításainak lényegével foglalkozik, egy konkrét vallási doktrína helyett.

A 81 éves rendező hangsúlyozta: fontosnak tartja, hogy a vallásról gondolkodjunk és beszéljünk, mert az hatással lehet arra, ahogy az életünket éljük.

Fotó: Wikipedia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.