Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Április 02. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Márciusban kevesebb új személyautót helyeztek forgalomba

Márciusban kevesebb új személyautót helyeztek forgalomba

Márciusban 11 478 új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 14 százalékkal kevesebbet, mint az előző év azonos időszakában;

a forgalomba helyezett 2083 kishaszonjármű pedig 7 százalékkal volt kevesebb a tavaly márciusinál - közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) szerdán az MTI-vel, a DataHouse Kft. adatai alapján.

Az idei első negyedévben összesen 32 670 új személyautó került forgalomba, 5 százalékkal kevesebb, mint tavaly ugyanebben az időszakban. A forgalomba helyezett új kishaszonjárművek száma 4690 volt, 10 százalékkal kevesebb a tavalyi első negyedévinél.

Az MGE áprilisra és májusra a koronavírus miatti válságintézkedések és a gyárbezárások miatt mintegy 50 százalékos visszaesést is elképzelhetőnek tart, de bízik abban, hogy ezt a második fél év valamennyire kompenzálni tudja majd.

A közleményben kitértek arra is, hogy a használt autók behozatala továbbra is emelkedik. Márciusban 11 777, az első negyedévben 37 759 használt személygépkocsi, valamint az első negyedévben 4300 használt kishaszonjármű érkezett az országba. Ennek a trendnek a megállítása, különösen a használt járművek korösszetétele miatt egyre kevésbé tűr halasztást - hangsúlyozta az MGE.

A nagyhaszonjárműveknél idén csökkenéssel számol az MGE a sofőrhiány és a dráguló működési körülmények miatt. A hazai buszparknál ugyanakkor az egyesület várakozása szerint 2020-ban fel fog gyorsulni a csere üteme. A motorkerékpároknál még mindig alacsony a forgalomba helyezések száma, de bizakodásra ad okot, hogy egyelőre nincs visszaesés - emelte ki az egyesület.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.