Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Október 11. 06:00, vasárnap | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Maradandó fogyatékosságot okozott egy biztonsági őr

Maradandó fogyatékosságot okozott egy biztonsági őr

Felfüggesztett börtönbüntetése ítélt a Zalaegerszegi Járásbíróság egy biztonsági őrt, aki maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket okozott egy szórakozóhely vendégének

- tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-t.
Bartalné Mentes Judit közölte: a vádlott 2018 karácsonyán biztonsági őrként dolgozott egy zalaegerszegi szórakozóhelyen, ahova hajnalban érkezett a későbbi sértett a barátaival. Miután italt rendeltek, a férfi a tánctér felé indult, de a DJ-pulthoz érve a biztonsági őr kérdőre vonta, hogy "Mit akar más nőjétől?".

A konfliktus elkerülése érdekében a férfi el akarta hagyni a helyiséget, de megbotlott és a földre esett. Ekkor a biztonsági őrök felsegítették a férfit, de a vádlott váratlanul két-háromszor ököllel megütötte. Végül a vérző sérültet visszakísérték a barátaihoz.

A bántalmazás miatt a férfinak eltörött többek között az állkapocs- és arccsontja, valamint a szemgödörcsontja, sérülései maradandó testi fogyatékosságot eredményeztek.

A bíróság maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntette miatt egy év és kilenc hónap, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a biztonsági őrt. Az ítélet jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.