Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Március 27. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Magyar műszerfal kerül a Zetor traktorokba

Magyar műszerfal kerül a Zetor traktorokba

Az IKARUS buszok korábbi beszállítója, a 113 éves KMGY Zrt. a múlt héten írt alá hatezer műszerfal szállítására vonatkozó szerződést a cseh Zetor traktorgyárral. Az aláírt szerződés értelmében a KMGY más részegységeket is exportál a cseh cégnek.

Hosszútávú megállapodást kötött a Zetor a magyar KMGY céggel. A szerződés értelmében magyar műszerfalakat építenek a cseh traktorokba és ezen felül más műszereket – elsősorban nyomás- és hőmérsékletadókat – is a magyar fél szállít. A nagy hagyományokkal rendelkező Zetor gyár évente 6000 traktort gyárt, s mindbe a legkorszerűbb technológiát alkalmazó, digitális magyar műszerfal kerül. A 2003 januárjától szállított műszerfal többéves fejlesztőmunka eredménye. A most aláírt szerződés értéke megközelíti a 300 millió forintot.

A KMGY a megnövekedett igények kielégítésére új üzemcsarnokot hoz létre budapesti központjában és jelentős számú új dolgozó felvételét tervezi. Az üzemben a legkorszerűbb gyártósorok kapnak helyet és itt összpontosul a cég kutatás-fejlesztési tevékenysége is. Ez utóbbiban is partner a cseh gyár, hiszen a megállapodás értelmében mindig a legkorszerűbb műszerfalat építik be a traktorokba.

A KMGY fejlesztése lehetővé teszi azt is, hogy a cég bekapcsolódjon a magyar buszgyártási kooperációba is. Az idén 113 éves KMGY volt hosszú éveken át a magyar IKARUS buszok beszállítója. Zelenka Pál, a KMGY meghatározó tulajdonosa ezzel kapcsolatban kifejtette: örömmel vennének részt a magyar buszgyártás megújításában, amelyhez a műszerfalon kívül más csúcsminőségű terméket is tudnak szállítani - tájékoztatott a Heart Communications.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk