Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Április 07. 14:23, szerda | Helyi
Forrás: Székesfehérvár MJV Hírportál

Madármentés-lélekmentés - gyerekfoglalkozás a Vadmadárkórházzal

Madármentés-lélekmentés - gyerekfoglalkozás a Vadmadárkórházzal

"Hiszünk abban, hogy a madarak megmentésével nemcsak a madarakon segítünk, hanem példát mutatunk a hozzánk fordulóknak is állatszeretetből, segítőkészségből, egymás iránti figyelemből és tiszteletből, melyre ma mindannyiunknak o

Különösen igaz ez a fiatalokra, akik a látott mintát leutánozva alakítják viselkedésüket, személyiségüket. Egy pénzcentrikus, törtető, aggreszív, a másik kárára előrejutó szemléletű társadalomban a felnövekvő generációk ezt a mintát látják, és követik. Ennek sajnálatos jeleivel nap mint nap találkozhatunk a híradásokban: a fiatalkorúak egyre súlyosabb bűncselekményeivel. Az utánunk következő genereció olyan lesz, amilyenné mi neveljük- általunk mutatott példánkon keresztül- őket. Ezzel pedig mi magunk meghatározzuk gyerekeink jövőjét, sorsát. A madármentés áldozatos, kitartást, lemondást, segítőkészséget, együttérzést igénylő tevékenysége, a meggyógyult,a természetbe visszaengedett madár okozta öröm egy másik szemléletet, mintát mutat a gyerekeknek.

 

 A Vadmadárkórház tevékenységén alapuló – oktatatási központban folyó- nevelési programban a gyerekeket bevonják a madarak napi gyógykezelésébe, ápolásába, etetésének napi munkájába, a madarak elengedésébe. Előadásokon, kötetlen beszélgetések keretében, a madarak példáján keresztül foglalkoznak a segítőkészség, tolerancia, szoldaritás, egymás iránti tisztelet kérdéseivel. Az, aki lehajol egy fészkéből kiesett verébfiókáért, aki behoz egy szárnyon lőtt egerészölyvet, az a másik embernek is segít, nem vesz puskát a kezébe, nem támad rá a másikra sem.

 

 A Vadmadárkórház a maga eszközeivel a beteg madár, az egyed védelmét, a sérült madarak megmentését, valamint a munkánk bemutatásán keresztül az oktatást, nevelést, ismereterjesztést tűzte ki céljául - hívta fel a figyelmet Berkényi Tamás. Ezzel a fiatalok számára pozitív mintát szeretnénk állítani - mondja, akik környezetüket, benne a madarakat megismerik, majd megszeretik és ettől kezve tudatosan védik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.