Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2023. Január 18. 10:11, szerda | Kék hírek
Forrás: szekesfehervar.hu

Letartóztatást indítványozott az ügyészség a belvárosban verekedőkkel szemben

Letartóztatást indítványozott az ügyészség a belvárosban verekedőkkel szemben

A Székesfehérvári Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta annak a testvérpárnak a letartóztatását,

akik társaikkal a Pláza környékén támadtak egy társaságra.

A 27 és 32 éves férfiak az idősebb férfi kiskorú fiával és egy másik gyerekkel együtt 2023. január 14-én késő délután vitába keveredtek egy fiatalokból álló társasággal. Ennek következményeként a bevásárlóközpont közelében a testvérpár idősebb tagja megtámadta az egyik fiatalt, akire többször ököllel ütést mért, majd nyakánál megragadva földre vitte, és rugdalta. A bántalmazásba becsatlakozott a verekedő férfi kiskorú fia és a másik gyerek is, akik többször arcon, valamint deréktájon megrúgták a már földön fekvő sértettet.
Ezt követően a férfi testvére is odaszaladt, és mellkastájékon többször megütötte, valamint megrúgta a fiatalt, akinek a verését ezután közösen folytatták tovább, összesen mintegy negyven rúgást és ütést mértek rá.
A férfiak ezután a bántalmazott fiatal társaira is rátámadtak, közülük az egyiket ököllel arcon ütötték, és talppal megrúgták úgy, hogy a közeli bokorba esett.

Az elkövetők cselekménye folytán az egyik sértett állkapocscsonttörést, míg a másik két személy könnyű sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfiak esetében bűnismétlés veszélyére, valamint arra hivatkozással tett indítványt a letartóztatásukra, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítást veszélyeztetnék.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítvány alapján az idősebb férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte, míg testvérét bűnügyi felügyeletbe helyezte.

A bíróság döntésével szemben a letartóztatásba került terhelt és védője, míg a másik gyanúsított esetében az ügyészség jelentett be fellebbezést a letartóztatás elrendelése érdekében.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.

2024. Május 07. 07:31, kedd | Kék hírek

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás