Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Október 12. 14:41, szerda | Belföld
Forrás: ELTE Társadalomtudományi Kar

Lehetne nagyobb a politikusok közösségi aktivitása

Lehetne nagyobb a politikusok közösségi aktivitása

Az amerikai törvényhozás tagjainak jelentős része használja a közösségi média nyújtotta eszközöket, szakértők szerint még mindig nem elegen, és nem elég aktívan ahhoz, hogy potenciális választóikat valóban megszólítsák.

A CBS News beszámolója szerint tízből nyolc amerikai kongresszusi képviselő rendelkezik Facebook és/vagy Twitter fiókkal. Összesen 433 képviselő, azaz a kongresszus tagjainak 81 százaléka használja a rövid szöveges üzenetek kiküldésére alkalmas Twittert, míg 441 képviselő (83%) rendelkezik Facebook profillal.

Érdekesség, hogy míg Barack Obama elnök aktívan használta választási kampányában a közösségi médiát, a demokrata politikusok mégis mintha le lennének maradva a republikánusok mögött. A képviselőházban a republikánus tagok 86 százaléka, a demokratáknak csak 75 százaléka "csiripel", míg a szenátusban ülő 47 republikánus közül 41, az 51 demokrata közül 41 használja a Twitter felületét.

A legfiatalabb választói réteg, azaz 18-29 éves korcsoport tagjai - némi túlzással - gyakorlatilag online élnek. A korosztály megszólítása érdekében ezért a szakértők szerint különösen fontos lenne, hogy a politikusok éljenek az online közösség adta lehetőségekkel, és ne pusztán passzív közléseket tegyenek ezeken, de folytassanak párbeszédet elkötelezett és potenciális választóikkal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.