Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Január 22. 14:39, szerda | Helyi
Forrás: kormanyhivatal.hu

Látogatási tilalom lépett érvénybe a megye összes kórházában

Látogatási tilalom lépett érvénybe a megye összes kórházában

Fejér megye területén 2020. január 13 – 19. között 790 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel az influenza-figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján,

ez 32,0 %-kal több, mint 2020. 2. hetében. A 100 ezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány a megye illetékességi területén meghaladta a „járványos küszöbérték”-et, mérsékelt tartományban van az influenza-aktivitása.

2020. harmadik hetében az előző héthez viszonyítva két járási népegészségügyi illetékességi területről az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz forduló betegek számának emelkedését jelentették, egy területen a betegek száma csökkent, egy járási népegészségügyi osztály illetékességi területén a „járványos küszöbérték” másfélszerese. A legtöbb megbetegedést a Székesfehérvári Járási Hivatal népegészségügyi illetékességi térségéből jelezték, ezt követi a Dunaújvárosi Járási Hivatal népegészségügyi illetékességi területe. A Móri Járási Hivatal népegészségügyi illetékességi területéről jelentették a legkevesebb megbetegedést.

Az influenzaszerű megbetegedésekben továbbra is a 15-34 éves fiatal felnőttek és az óvodás gyermekek voltak a legérintettebbek.

Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról a harmadik hétről egy óvodai gyermekközösséget érintően érkezett jelentés. A megbetegedések magas lázzal, köhögéssel kezdődtek. A hiányzások aránya az óvodások körében meghaladta a 45 %-ot. A megbetegedések a dolgozókat is érintették. A megbetegedések eredetének tisztázására mintavételezések történtek, a vizsgálatok folyamatban vannak.

Az influenza-figyelőszolgálat adatai három hetes összehasonlításban, a 2019/2020. évi influenza-szezonban, Fejér megyében. Megbetegedési arány 100 ezer lakosra:


A kórházban ápolt betegek védelme érdekében 2020. január 24-től kórházi látogatási tilalom elrendelésére hívtuk fel a megye valamennyi fekvőbeteg ellátást nyújtó intézményét, minden osztályra kiterjedően. Az intézkedésre azért volt szükség, mert az influenza figyelőszolgálat adatai szerint a 100 ezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány a megye illetékességi területén meghaladta a „járványos küszöbérték”-et és a megye illetékességi területéről beküldött légúti mintákból influenza vírus is kimutatásra került.

A tájékoztatást a Fejér Megyei Kormányhivatal adta.

kormanyhivatal.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.

2024. Március 21. 09:19, csütörtök | Helyi

Kevesebb halálos közúti baleset történt Fejér Vármegye útjain

Ülésezett a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság, a március 20-ai évértékelőn vármegyei közlekedési szakemberek és együttműködő civilek vettek részt.